• Свойства
  • Описание
  • Мнения
  • Полезни съвети
Рейтинг:

Сребърен пръстен с естествен Тюркоаз и Черни Шпинели

Произход на камъните - САЩ и Шри Ланка

Размер Тюркоаз - 1бр. - 5х3мм., Шпинел 2бр. - 1мм

Сребро 925

Размер на халката 53 (безплатно оразмеряване)

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
img-circle

Богати находища от качествен тюркоаз са съсредоточени в Иран. Аризона, САЩ също е известна с тюркоазените си мини. Най-качествените камъни от Аризона са известни и като "Sleeping beauty" (Спящата красавица). Централноазиатските, южноамериканските и австралийските находища на тюркоаз дават огромно количество цветни камъни,но със средно качество. Според древните персийци, тюркоаза помага на собственика си да разбере смисъла на живота и да определи какви цели трябва да постигне. Минералът винаги е бил смятан за мощен амулет, предпазващ от нещастие и "зли очи". Той е символ на кураж, доверие, истина, искреност и надежда. Привлича благополучие, засилва интуицията, прави човек амбициозен, смел, разумен. Носи щастие в любовта, установява мир в семейството, спира кавгата между съпрузи, привлича приятели. Препоръчва се да се носи от тези, които страдат от безсъние. Той е особено полезен за сърцето, белите дробове, черния дроб и стомаха. Тюркоазата укрепва зрението, облекчава главоболието, лекува настинки, насърчава възстановяването на кожата. Той влияе положително върху щитовидната жлеза. От древни времена съществува мнение, че тюркоазът носен около врата изцелява от стомашните язви.

Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Гагат

Гaгaтът e c opгaничeн пpoизxoд и e извecтeн oщe ĸaтo чepeн ĸexлибap, въпpeĸи чe в дeйcтвитeлнocт нe e ĸexлибap, a пo cĸopo вĸaмeнeнo дъpвo. Cъщo ĸaĸтo въглищaтa тoй ce e фopмиpaл oт ocтaнĸитe нa дъpвeния мaтepиaл, ĸoйтo...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.