Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Червен Яспис
Червен Яспис

Червен Яспис

1 Ревюта
1.00 лв.
2.00лв. за брой
1.00лв. за брой

Червен Яспис

Натурален Червен Яспис

Произход - ЮАР

Размери - 2-3см.

Цена за 1брой - 2лв.


Ясписът е вид скала. Съставен е от примеси на манганови и железни окиси и кварцови частици. Цветовете на ясписа са много разнообразни. Среща се в различни цветови гами, но най-често се срещат червен яспис и зелен яспис.

Химическата му формула е SiO2.

Червеният яспис в древността бил смятан за много ценен дар от природата. Още тогава прадедите ни са изработвали полезни неща от него: ками, бижута, амулети. Лечителите от Близкия изток, използвали червеният яспис за лечение на органи, които са отровени и заболяли от страшни и нелечими с медикаменти болести. Именно в Китай се вярвало, че червеният яспис е символ на красотата и няма втори като него. Християните вярвали, че при слагането на този камък пред светия олтар, той придобива нечувана сила.

Най-големите находища на червен яспис са в северните и южните части на Азия, в централна Европа и Африка.
Произход : Южна Африка     Размери : 2-3см.     Каталожен номер VAN-201

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Яспис

Яспис

Носи се като универсален амулет за защита, здраве и късмет. Червеният яспис е камък на Любовта. Той я пази и стимулира. Пъстрия яспис е свързан с духовното възпитание на децата. Синия дава дарба за предвиждане. Препоръчва се при умора, стрес, магнитни бури. Помага при проблеми с храносмилателния тракт, включително и при жлъчни и чернодробни заболявания. Червеният яспис е подходящ при сърдечно-съдови заболявания. За общо усилване на организма и при кръвотечение от носа. Жълтият и оранжевият яспис подобряват зрението и помагат при гинекологични проблеми. Зеления лекува анемия, проблеми с далака, бъбреците и черния дроб. Стабилизира артериалното налягане, успокоява, намалява главоболието.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Южна Африка
Размери 2-3см.
Каталожен номер VAN-201
Подходящ за зодии Овен     Близнаци     Лъв     Дева     Водолей    
Камък Яспис
уникат
Наличен

Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.