Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хризокола полиран
Хризокола полиран
Хризокола полиран
Хризокола полиран
>

Хризокола полиран

0 Ревюта
8.00 лв.

Натурален полиран минерал хризокола. Той се свързва със спокойствие, мир, интуиция, търпение и безусловна любов, известен е също като лечебен камък сред индианските култури, където се е използвал за укрепване на устойчивостта на тялото към болести и емоционално напрежение. Хризоколата използва енергията на водата, тази на тишината, тихата сила и пречистването.

 

 

Що се отнася до чакрите, камъните хризокола могат да свържат основната ви чакра с гърлената и сърдечната. Използването на този камък ви позволява да придобиете нова оценка за собственото си тяло, неговата механика и силата, която идва от вас.

Произход : Конго     Размери : 2-3см.     Каталожен номер VAN-210

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Хризокола

Хризокола

Хризокола е много успокояващ във времена на стрес камък. Хризокола внимателно отвежда отрицателни енергии от всякакво естество и е особено полезен по време на преходни времена, като раздяла, загуба на работни места, както и други подобни ситуации. Хризокола може да помогне успокои емоциите и да донесе разбиране при несъгласувани взаимоотношения. Хризоколата е един от по-непознатите скъпоценни камъни, но е невероятен минерал. Понякога го бъркат с тюркоаза заради неговия цвят и маслено-стъклен блясък. Хризоколата е една от малките групи камъни със съдържание на мед, която включва малахит, азурит, ларимар, Орегонски слънчев камък, параиба турмалин и тюркоаз. По своя състав хризоколата е воден меден силикат, често със съдържание на следи от меден, железен и манганов оксид. Той е сравнително мек камък, с твърдост 2-4 по скалата на Мос, малко по-мек от тюркоаза. Почти винаги е матов и често се среща в нюанси на синьото и зеленото, които наподобяват тюркоаза. Името „хризокола” произлиза от гръцката дума за злато (хризос) и лепило (кола). Гърците са наричали така минералите, използвани за запояване на злато, но този термин е започнал да се използва за различни минерали, съдържащи мед. Той помага да се изправим пред предизвикателства и промени с лекота. Хризокола вдъхновява творчеството, вътрешния баланс и самосъзнание. Хризокола може да се използва, когато присъстват чувства на гняв, вина. Внимателно ще подпомогне осъзнаването и разбирането на този процес и ще донесе енергиите на прошка, любов и радост. Хризокола е мощен камък, защото изравнява всички чакри с Божественото. Хризокола може да се използва с гърлената чакра или със сърдечната чакра. Може да се използва за отваряне и активиране на тимуса, или втората сърдечна чакра. Хризокола се използва с Третото око за подобряване на медитацията. В дома, използвайте Хризокола да ви предпази от неприятни съседи, нежелани телефонни обаждания и имейли. Това е полезно, особено за възрастните хора, за да се облекчи чувствата на страх, когато живеят сами. Хризокола може да помогне при заболявания на белите дробове, гърба и стомаха. Той облекчава ревматизъм, артрит и болки в ставите. Той окислява кръвта и помага с правилната функция на белите дробове. Хризокола също помага с високо кръвно налягане, производство на инсулин, проблеми с щитовидната жлеза, PMS, здравословно развитие на плода и родилни болки.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Конго
Размери 2-3см.
Каталожен номер VAN-210
Подходящ за зодии Телец     Близнаци     Дева    
Камък Хризокола
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.