Унакит
Унакит

Свойства

img-circle

В природата има много минерали, чиито свойства им позволяват да бъдат използвани в много сфери на човешкия живот. Особено привлекателни са тези, които имат необичайни цветове и добри технологични качества. Унакитът е несъмнено един от тях. На гръцки името му означава "сраствам се" - от там идва и поверието,че събира онези, които си допадат, за да станат едно цяло. Той помага да се установи вътрешна хармония и да се неутрализира отрицателното влияние на околната среда .Отстранява всички психични бариери и помага на притежателя си да живее в настоящето. Може да отвори и активира чакрата на третото око, за да получите духовни прозрения от по-висшите сфери.Той повишава смелостта и ви помага да вземете в свои ръце контрол над живота си. Твърди се, че помага за безопасно протичане на бременността. Той помага и за заздравяването на органите, тъканите, мускулите. Има положителен ефект върху нервната система и действа успокояващо.

Полезни съвети

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Фасетирани Камъни

В наши дни повечето прозрачни скъпоценни камъни са фасетирани – оформени с няколко плоски равнини, познати като „фасети”. Добре направеното геометрично разположение на фасетите отразява светлината както...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.