Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Котешко Око
Котешко Око

Котешко Око

0 Ревюта
15.00 лв.

Натурално полирано котешко око. Смята се, че носенето му предпазва от злото и действа като талисман за защита срещу непредвидени опасности. Известно е, че този камък носи просперитет и помага на хората да си възвърнат загубеното богатство. Той също така лекува заболявания на очите, забързва процеса по възстановяване от посттравматични състояния, лекува рак, подобрява виждането, регулира кръвната захар и насърчава притока на енергия.

Бижута с котешко око трябва да се носят по определен начин – например пръстен с този камък се носи на средния пръст на дясната ръка.

Произход : ЮАР     Размери : 2-3см.     Каталожен номер VAN-2777

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Котешко Око

Котешко Око

Полупрозрачните жълти хризоберили се наричат цимофан или Котешко Око. Думата произлиза от гръцки и означава „вълна” или „проява”. В тази си разновидност хризоберила има микроскопични влакнисти включения на рутил, паралелно ориентирани и образуват прочутия ефект „котешко око”, който се изразява в появата на един лъч през средата на камъка. Този ефект се вижда при камъни обработени под форма на кабушон перпендикулярно на с-оста. Цвета на жълтия хризоберил се дължи на включения на желязо от 3та валентност. Най-високо ценени цветове при Котешкото Око са медно-жълт и лимонено –жълтите цветове. В залежите на хризоберил много малък процент от тях са с Котешко ОкоПолезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход ЮАР
Размери 2-3см.
Каталожен номер VAN-2777
Подходящ за зодии Близнаци     Лъв     Водолей    
Камък Котешко Око
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.