Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Гранат
Гранат
Гранат
Гранат
>

Гранат

0 Ревюта
75.00 лв.
Гранат Друза
Друза с кристали Гранат и Опушен Кварц.
Произход - Италия
Размери - 6х4см.
Цена - 75лв.
Произход : Италия     Размери : 6x4см.     Каталожен номер VAN-2298

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Хесонит

Хесонит

Хесонит принадлежи към групата на Гросулар гранатите, която също включва редките Цаворит гранат. Докато повечето Гросулар гранати са зелени, Хесонит обикновено има оранжево-кафяв цвят. Гросулар гранатите са калциеви алуминиеви силикати, с плътност от 3,57 до 3,73 и коефициент на пречупване на 1,734 до 1,759. В допълнение към Хесонит и Цаворит, групата включва безцветен левко гранат и плътен непрозрачен зелен Хидрогросулар гранат. Хесонит гранатите варират на цвят от мед-жълто до оранжево-кафяво и кафяво-червено. Една от отличителните характеристики на Хесонит е когато се гледа под увеличение може да се видят вълнообразни, изкривени области с по-малка прозрачност. Тези фини включвания са полезен ключ при разграничаване Хесонит от други скъпоценни камъни с подобен цвят, като цитрин, топаз и оранжев циркон. Една от причините, че Хесонит гранат да е исторически важен е, че той има специално място във ведическата астрологична традиция. Хесонит е един от деветте планетни скъпоценни камъни заедно с рубин, диамант, перла, червени корали, син сапфир, котешко око, жълт сапфир и смарагд. Хесонит, известен на санскрит като gomeda, е камъкът, свързани с Раху, възходящ асцедент на Луната. Когато е лошо разположен в нечия астрологична карта, Раху се характеризира с ненаситните светски желания и чувствена наслада. Ведическите астролози смятат, че носенето на добро качество Хесонит от най-малко два карата може да донесе успех, богатство и признание в обществото. Смята се също така че, е камък за дълголетие и късмет. Най-известните находища на Хесонит са в Шри Ланка, но Хесонит също се добива в Бразилия, Индия, Канада, Мадагаскар, Танзания и САЩ.



Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Италия
Размери 6x4см.
Каталожен номер VAN-2298
Подходящ за зодии Везни     Козирог     Водолей    
Камък Хесонит
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.