Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Ахат - Мозамбик
Ахат - Мозамбик
Ахат - Мозамбик
Ахат - Мозамбик
Ахат - Мозамбик
Ахат - Мозамбик
>
Ахат - Мозамбик
>
Ахат - Мозамбик
>

Ахат - Мозамбик

0 Ревюта
15.00 лв.

Ахат Геода

Пейзажни ахатови геоди.

Произход - Мозамбик.

Размери - 3-4см.
Информация и легенди за камъка ахат.

Ахатът е един от най-разпространените и красиви полускъпоценни камъни. В разрез ахатите се състоят от много фини и концентрично разположени ивици, които се отличават по степен на прозрачност и по цвят.

Ахатите с хоризонтално разположение на слойчетата са изключително редки. Тяхното нееднакво оцветяване се обяснява с наличието на примеси от железни и манганови окиси, от органични вещества и др.

Образуването им все още не е разгадано докрай. Предполага се, че се формират при послойно отлагане по стените на празнини на силициев диоксид от постъпващите отвън колоидни разтвори.

Ахатът е талисман на художниците.

Има суеверие, че ахатът удължава живота на притежателите си, че сдружава хората и носи успех в кариерата. Някои хора вярват също, че притежаването на този камък прави мъжете привлекателни за жените, помага при раждане, прогонва жаждата, предпазва от злодеяния и защитава при опасност, развива красноречието, гарантира добро плодородие на полето.

Древните вавилонци смятат ахата за камък, носещ щастие на родените в зодия Телец, а средновековните астролози - за зодиите Телец, Близнаци и Козирог.

Произход : Мозамбик     Размери : 4-5см.     Каталожен номер VAN-336

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дниПолезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Мозамбик
Размери 4-5см.
Каталожен номер VAN-336
Подходящ за зодии
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.