Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Тектит
Тектит

Тектит

0 Ревюта
10.20 лв. 12.00 лв.

Тектит

Произход - Тайланд

Размери - 2-3см.

Тектитите са се формирали при сблъсъка на големи метеорити със земната повърхност в условията на изключително висока температура и налягане.

Средното съдържание на вода е около 0,005 процента и се нареждат сред най-сухите скали на Земята.

Името му от гръцки tektos — разтопен, намеква за ролята на метеорита в произхода на тектита.

Тектитите приличат на порести черни камъни от вулканически произход, но имат по-висока плътност и са по-леки от тях. Особена ценностна камъка му придава неземният произход.

За необичайният произход са се досетили австралийските аборигени, които са наричали този камък небесен талисман. Смятали са, че тектитът помага да се върнеш назад във времето и мислено да пътуваш в астралното.

Той помага за съхранението на знанията. Освен това предпазва човека от грешки в умствената и емоционалната сфера и помага за преодоляването на кармическите проблеми. В Тайланд тектитите често се използват от знахари.

Камъкът се използва за лекуване на стресови ситуации и простудни заболявания. Благоприятно влияе на обмените процеси и повишава артериалното налягане. Тектита влияе на теменната чакра. Смята се, че с помощта на този камък може да се измени кармата на човек.

Произход : Индонезия     Размери : 2-3см.     Каталожен номер VAN-371

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Молдавит

Молдавит

Молдавитът е изключителен камък – той е сред най-мощните минерали, които подпомагат нашето духовно развитие и разширяват съзнанието ни. Този камък насърчава и ускорява вътрешния ни растеж и еволюция. Поради своя смесен земен-космически произход, Молдавитът пази в себе си и тайните на Космоса. В него са „заключени“ мощните магически сили, движещи Вселената. Препоръчва се постоянното носене на този камък, тъй като той подмладява организма и дава на собственика си философски поглед върху нещата, прави го търпелив, милостив и удовлетворен от всичко, което му се случва. Вярва се че, че молдавит дава енергия, премахва умората, главоболието, повече от всеки друг камък и е отличен обект за концентрация, упражнения и медитации. Moлдaвитa ce xapмoнизиpa дoбpe c мнoгo cĸъпoцeнни ĸaмъни, нo нaй-дoбpe ce ĸoмбиниpa c Aмeтиcт, Цитpин, Taнзaнит, Чapoит и Ларимар. Moлдaвит зacилвa и oдyxoтвopявa eнepгиитe нa ĸaмънитe c ĸoитo ce ĸoмбиниpa.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Индонезия
Размери 2-3см.
Каталожен номер VAN-371
Подходящ за зодии Овен     Телец     Близнаци     Рак     Лъв     Дева     Везни     Скорпион     Стрелец     Козирог     Водолей     Риби    
app.stone Молдавит
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.