Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Колекция за Начинаещи
Колекция за Начинаещи
Колекция за Начинаещи
Колекция за Начинаещи
>

Колекция за Начинаещи

0 Ревюта
10.00 лв.

Кристалите ви привличат и се чудите как, защо и кои да изберете за начало на своето „пътуване“?

 

Има множество кристали с цял набор от различни свойства, които могат да се използват в ежедневието, за да ви помогнат да създадете усещане за баланс и благополучие. Те са прекрасен начин да се свържете със собствената си душевна магия. Като начало можете да ги използвате за визуално представяне на своето намерение. За да започнете собствената си кристална колекция изберете:

 

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ: известен е като майстор лечител, и не случайно е на челно място в тази колекция. Прозрачният кварцов камък е един от най-популярните кристали, благодарение на способността му да носи усещане за яснота и да работи върху самочувствието. Известен е с това, че подпомага духовното израстване, изчиства негативните енергии и осигурява емоционална стабилност. Планинският кристал е ценен във всяка една колекция, тъй като усилва енергията на другите кристали.

 

АМЕТИСТ: свързва се с коронната чакра, най-високата ни енергийна точка. Ако всичко това звучи малко непознато, не се страхувайте. Аметистът също е камък, който подхранва интуицията и усещането за спокойствие. Освен това помага и при вземането на решения. На физическо ниво тези, които се борят със съня, ще открият, че аметистът помага леко да затворите ума си, за да можете да си починете пълноценно.

 

РОЗОВ КВАРЦ: известен е с това, че помага да развиете чувството на любов към себе си, към приятелите, към половинката. Помага за успокояване на „стари рани“, разрушава стени, които вече не ви служат. За тези, които искат да работят върху задълбочаването на връзките, изграждането на състрадание, избягването на съзависимостта и работата върху собствената им способност да се самоуспокояват, розовият кристал е чудесен избор.

 

ЧЕРЕН ТУРМАЛИН: той е изключително мощен и да го имате в колекцията си е като да носите мантия за защита. Когато го носите до себе си, бъдете спокойни, че никаква отрицателна енергия няма да влезе във вашето поле. Този камък може да ви приземи за секунди и да стабилизира тялото, ума и душата.

 

ЦИТРИН: всички ние се нуждаем от слънчева светлина и за щастие ярката енергия на цитрина може да донесе тази лъчиста светлина дори в най-мрачните дни. Цитринът е дарител на живота и светлина и дава целия оптимизъм, от който се нуждаете, за да блеснете. Известен е още като камъка на търговците, в знак на почит към неговия късмет и пищен просперитет.

 

СОДАЛИТ: мъдрият Содалит е част от по-мистичния набор от кристали, но все пак е добър начален камък за тези, които искат да се настроят към собствената си интуиция и може би дори да подхранят скрити психически дарби. Носи известно усещане за спокойствие, което помага да се настаните удобно в собствените си мисли, като в същото време подхранвате себеизразяването. Помага да споделяме нашата истина със света и да съобщим нуждите си с ярка увереност.

Произход : Бразилия     Размери : 1-2см.     Каталожен номер VAN-4506

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Аметист

Аметист

Аметистът е един от най-ценените скъпоценни камъни от групата на кварца. Той е предпочитаният скъпоценен камък на високопоставените християнски духовници. Легенда, свързана с този камък, гласи, че той предизвиква любов към човека, който го подарява. Вярва се че, аместистът е един от камъните с най-силни лечебни свойства. Укрепва имунната и нервната система, носи душевен покой, помага при главоболие и мигрена. Сложен под възглавницата, лекува безсънието. Древногръцките митове свързват Дионис, бог на виното, с девойка на име Аметистос. Богът харесал девойката, но тя не отговорила на желанието му. Нейните молитви да остане целомъдрена били чути от богинята Артемида, която превърнала Аметистос в бял камък. Засраменият Дионис, в знак на разкаяние, полял като дар камъка с вино и по този начин го оцветил във виолетово. Традиционно вярване било, че аметистът предпазва от напиване, и в древен Рим и Гърция се изработвали чаши от аметист с вярването, че от такава чаша човек трудно може да се опияни.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Бразилия
Размери 1-2см.
Каталожен номер VAN-4506
Подходящ за зодии Овен     Дева     Водолей     Риби    
Камък Аметист
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.