Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Обици със Сапфир и Диаманти
Обици със Сапфир и Диаманти
Обици със Сапфир и Диаманти
Обици със Сапфир и Диаманти
>

Обици със Сапфир и Диаманти

0 Ревюта
2,960.00 лв.

Обици изработени от 14К жълто злато с естествени Сини Сапфири и Диаманти

Произход Сапфири - Шри Ланка

Размер Сапфири - 5х4мм.

Тегло Сапфири - 1,03cts. (2бр.)

Тегло Диаманти - 0,18cts. G-H; VS

Бяло злато 14К/585

Общо тегло - 1,66гр.

Размер обици д/ш - 15х7,5х8,5мм

Обеци изработени от 14К жълто злато с естествени Сини Сапфири и Диаманти. Комбинацията от тези два скъпоценни камъка е силна и въздействаща. Сапфирът символизира сила, любов и признателност. Диамантите носят искреност, доверие и вечна привързаност.

 

Както сапфирите, така и диамантите символизират искрена любов. Те са едни от най-предпочитаните камъни, с които да изразите чувствата признателността си към любим човек. Високата твърдост по скалата на Моос и на двата скъпоценни камъка позволява ежедневното им носене без никакви притеснения.

Произход : Шри Ланка     Размери : 8.5x7.5мм.      Каталожен номер VAN-4701

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Сапфир

Сапфир

Сапфирът е скъпоценен камък, разновидност на корунда. Името му произлиза от гръцката дума sappherios – син. Червеният корунд се нарича Рубин, а всички останали цветове се наричат Сапфир. Смята се, че сапфирът символизира властта, верността, целомъдрието и скромността, а през Средновековието е наричан “епископ на камъните”, тъй като считали, че олицетворява висшите духовни ценности. Приписвали му и способността да намалява болката, да примирява разногласията, а също – да дава вечен живот на този, който го притежава. От древни времена сапфирът символизира истина, искреност и преданост. Вярва се, че Моисей е получил десетте Божи заповеди, записани на плочки от сапфир, което прави сапфира най-свещеният от всички камъни в съответните религиозни схващания. Тъй като сапфирът символизира божествената милост, той е предпочитан камък от крале и високопоставени свещеници и е смятан за символ на честните и мъдри владетели. Символизирайки искреността и верността, сапфирът е отличен избор за годежен пръстен.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Шри Ланка
Размери 8.5x7.5мм.
Каталожен номер VAN-4701
Подходящ за зодии Стрелец     Козирог     Водолей    
Камък Сапфир
Повод Сапфирена Сватба
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.