Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Иолит
Иолит
Иолит
Иолит
Иолит
>
Иолит
>

Иолит

0 Ревюта
10.00 лв.

Натурален необработен иолит. Духовно значенията на този минерал са изключително значими. Той е известен като „Компаса на викингите“ и носи духа на пътуването, мечтите, интуицията, изследването и просветлението. Много хора мислят за него като за водещ камък, който помага да преминете както физически, така и духовно от едно царство в друго. 

Иолитът е бил използван от шаманите за подобряване на способността им да имат ясни видения. Някои легенди дори казват, че минералът укрепва зрението. Други метафизични вярвания твърдят, че иолитът насърчава чистите мисли, интуицията и себеприемането. Свързва се със зодиакалните знаци Везни, Стрелец и Телец.

Произход : Бразилия     Размери : 5-10мм.      Каталожен номер VAN-4845

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Иолит

Иолит

Името иолит е комбинация от гръцките думи за теменужка и камък и съответно може да бъде разтълкувано като "камък с цвят на теменужка". Благодарение на своя наситен син цвят иолитът получава името "фалшив сапфир", тъй като с негова помощ често се имитира този по-скъп камък. Твърди се, че е могъщ "шамански" камък и помага за подсилване на виденията. Иолитът балансира мъжките и женските страни на характера и носи хармония. Той учи човека сам да отговаря за собствената си съдба и собственото си щастие, и с това помага за преодоляване на зависимостта в отношенията. Иолитът помага за възстановяване на баланса и се препоръчва на хора, които страдат от загуба на ориентация, липса на мотивация, хронична дезорганизация и неспособност за концентрация. Той укрепва решимостта за поемане на отговорност и носенето й до края, осигурява увереност и устойчивост в неблагоприятни ситуации. Той е чудесен помощник за тези, които имат дългове и които искат да се научат, как да управляват финанси.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Бразилия
Размери 5-10мм.
Каталожен номер VAN-4845
Подходящ за зодии Телец     Дева     Везни    
Камък Иолит
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.