Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Кехлибар Висулка
Кехлибар Висулка
Кехлибар Висулка
Кехлибар Висулка
>

Кехлибар Висулка

0 Ревюта
15.00 лв.

Висулка изработена с натурален първокачествен златисто-жълт кехлибар
Размери на камъните в/ш - 15-20х10-15мм.
Произход на камъка - Балтийско море
Сребро 925

Исторически кехлибарът е бил използван като талисман за смелост и самоувереност и се е смятало, че носи късмет на воините в битка. В някои култури той символизира подновяването на брачните обети и се използва за гарантиране на обещания. Носен е от старейшините като символ на тяхната издръжливост и мъдрост.
Кехлибарът носи слънчева светлина, която ни свързва най-висшия ни Аз. Камъкът ни помага да видим как да станем по-добри и как да променим своя живот и този на другите. Насърчава ни да бъдем спонтанни, уверени и уважителни. Носи късмет, подравнява и прочиства тялото и енергийното ни поле.

Произход : Балтийско море     Размери : 2х1см.     Каталожен номер VAN-2366

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Кехлибар

Кехлибар

Кехлибарът представлява вкаменена втвърдена смола от бор, Pinus succinifera, образувала се главно през епохата на Еоцена от периода Терциер, преди около 50 милиона години. Най-разпространените цветове на кехлибара са жълт, оранжев и кафяв, макар че в Доминиканската република е открит рядък син кехлибар. Поради преобладаващо жълтия си цвят, кехлибарът е свързван със Слънцето от дълбока древност. Смятало се, че амулетите с кехлибар притежават невероятни защитни сили. Самото докосване до кехлибара пречиствало тялото. Има поверие, че колие от необработен кехлибар, носено на гола шия помага за възстановяване на ендокринната система и в частност помага при проблеми с щитовидната жлеза.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Балтийско море
Размери 2х1см.
Каталожен номер VAN-2366
Подходящ за зодии Близнаци     Лъв     Дева    
Камък Кехлибар
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.