Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Рутилов Кварц Висулка
Рутилов Кварц Висулка
Рутилов Кварц Висулка
Рутилов Кварц Висулка
>

Рутилов Кварц Висулка

0 Ревюта
250.00 лв.

Висулка с натурален фасетиран Рутилов Кварц познат още и като "Косите на Венера"

Размери на камъка - 20x14мм.

Произход - Бразилия

Сребро 925

Рутиловият кварц е широко известен с това, че насърчава яснотата на мисълта, подхранва духовното творчество, насърчава по-голяма проницателност и насочва към решителни действия. Твърди се, че това допринася за способността на кристала да помага при проявяването на всички положителни желания на притежателя. Поради това често се използва от тези, които търсят по-голям финансов просперитет.
Рутилите, присъстващи в рутиловия кварц, се дължат на включения на титанов оксид. Рутиловият кварц има твърдост 6-7,5 от 10 по скалата на Моос, което го прави доста твърд и устойчив на надраскване.

Произход : Бразилия     Размери : 20x14мм.      Каталожен номер VAN-2756

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Рутил

Рутил

Понякога се нарича "Ангелска коса", особено когато тя се намира в Кварц, Кунцит, Хематит и др. Вярва се че, рутил облекчава бронхити, импотентност и укрепва стените на вените. Може да възстанови баланса на тялото чрез посочване към областта на болестта и помага за регенерацията на клетките. Рутилът е минерал, който се среща често в областта на скъпоценните камъни. Той се свързва с „копринената нотка” на рубините и сапфирите, която ги прави особено ценни. На него се дължи и „астеризмът” (звездният ефект) и ефектът на котешкото око. Тези оптични явления се пораждат от микроскопичните примеси на рутил. Рутилът може да се види в примесите, характерни за рутиловия кварц, където рутиловите иглички образуват очарователни уникални шарки. Най-важните залежи от рутил се намират в Сиера Леоне в западна Африка и съставляват 30% от световния запас. Други залежи се срещат в Минас Жерайс, Бразилия; в Швейцарските Алпи и в Арканзас, САЩ.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Бразилия
Размери 20x14мм.
Каталожен номер VAN-2756
Подходящ за зодии Телец     Близнаци     Козирог    
Камък Рутил
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.