Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Сребрист Топаз Висулка
Сребрист Топаз Висулка

Сребрист Топаз Висулка

0 Ревюта
20.00 лв.

Висулка от натурален топаз от Русия. Този скъпоценен камък успокоява, лекува, ремотивира и носи сила, лоялност и защита. Той е щедър, радостен и изобилен, дарява с мъдрост, просветление и добродетел. Всичките му свойства са насочени към облагодетелстването на притежателя му.

 

Наричан още скъпоценен камък на късмета и любовта, топазът дава енергия и насърчава прошката и откровеността. Смята се, че носенето му спомага за стабилизиране на емоциите и успокояване на нервите. 

 

С твърдост 8 от 10 по скалата на Моос топазът е идеален за ежедневно носене. Той е рожден камък за зодия Скорпион.

Произход : Русия     Размери : 1-2см.     Каталожен номер VAN-4078

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Топаз

Топаз

Топазът е известен скъпоценен камък от над 2000 години и един от камъните които формират основите на дванайсетте порти в свещения град Нов Йерусалим. Тези така наречени апокалиптични камъни, се вярва, че служат за защита от врагове и са символ на красота и могъщество. В мистицизма, топазът се свързва с охлаждащ и кръвоспиращ ефект. Вярва се, че освобождава притежателя си от тъга, гняв и нощни страхове, също така пази собственика си от отравяне и внезапна смърт.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Русия
Размери 1-2см.
Каталожен номер VAN-4078
Подходящ за зодии Скорпион     Водолей    
Камък Топаз
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.