Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Висулка с Карнеол
Висулка с Карнеол
Висулка с Карнеол
Висулка с Карнеол
>

Висулка с Карнеол

0 Ревюта
28.00 лв. 35.00 лв.

Сребърна висулка с ествствен Карнеол

Карнеол - размер 5мм

Произход - ЮАР

Сребро 925 с родиево покритие

Произход : ЮАР     Размери : 5мм.      Каталожен номер VAN-4590

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Карнеол

Карнеол

Карнеолът е кафеникаво-червена до червено-оранжева разновидност на халцедона или криптокристалинния кварц. Смята се, че името му произлиза от вид череша, позната като „корнел”. Характерният червено-оранжев цвят на карнеола се дължи на следи от желязо. Понякога карнеола с по-тъмен цвят е наричан „сард”, макар че няма ясно разграничение между карнеола и сарда. Карнеолът е един от най-старите познати скъпоценни камъни. Той е бил широко използван в Древен Рим за изработване на печати или пръстени с печат, с които са запечатвали писма или важни документи (горещият восък не полепва върху карнеола). Карнеола е един от дванайсетте скъпоценни камъни, споменати в Библията като част от Нагръдника на Арон. Освен това той е един от рождените камъни, посочени в древните арабски, еврейски и римски писания, както и зодиакален камък на зодия Дева. Използва се в древни времена, за да се предпази мъртвите в пътуването си към отвъдното, карнеол помага да се успокои страховете около смъртта и прераждането, носейки спокойствие и приемане на великия цикъл на живот. Карнеол е мощен сакралната чакра Stone. Той се увеличава личната сила и физическа енергия, дава кураж, и повишава креативността и състрадание. Носенето Карнеол може да подобри жизненост и воля, предоставяйки по-висока необходима енергия при приближаване на нови проекти и мечти. Карнеол фокусира аналитичните способности, и подпомага медитацията, като позволява по-дълбока концентрация. Карнеол е полезен при вземането на решения, държи ни фокусирани върху сегашния момент, а не към минали преживявания. Карнеола успокоява гнева. Карнеол насърчава инициативата и решителността. Карнеолът увеличава кръвообращението, помага при мъжка импотентност, повишава апетита, облекчава проблеми на черния дроб, пикочния мехур, бъбреците и далака. Може да помогне с ПМС, както и при тревожност, свързани със сексуални тревоги. Карнеол се използва и за защита на дома от кражба, пожар и повреда при буря. Добре е да почиствате Карнеол толкова често, колкото е необходимо. Почистете и заредете на карнеол, като го държи под течаща вода, а след това се поставя на слънце.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход ЮАР
Размери 5мм.
Каталожен номер VAN-4590
Подходящ за зодии Рак     Лъв     Дева     Козирог    
Камък Карнеол
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.