Иолит

Иолит

Легендите разказват, че викингските изследователи се осмелили да навлязат далеч в Атлантическия океан, отдалечавайки се от всяка брегова линия, която би могла да им помогне да определят местоположението си, тъй като те са имали тайно оръжие: Иолит. На викингските мореплаватели, използвали тънките парченца иолит като първите в света поляризационни филтри. Гледайки през иолита, като през обектив, те са били в състояние да определят точната позиция на слънцето и така да се придвижват безопасно до Новия свят и обратно. Свойството, което направило Иолита толкова ценен за викингите се нарича „плеохроизъм“. Иолитът отразява различни цветове от различните посоки на кристала.

Името иолит е комбинация от гръцките думи за теменужка и камък и съответно може да бъде разтълкувано като "камък с цвят на теменужка". Благодарение на своя наситен син цвят иолитът получава името "фалшив сапфир", тъй като с негова помощ често се имитира този по-скъп камък.

Иолитът се свързва с третото око и с коронната чакра. Смята се, че помага при медитация и подпомага духовното израстване по своеобразен умерен начин.

Със своята твърдост от 7 - 7 1/2 по Моос иолитът е от скъпоценните камъни пригодни за ежедневно носене от гледна точка на устойчивост към надраскване. Иолит се добива в Индия, Шри Ланка, Мозамбик, Зимбабве и Бразилия.

Твърди се, че е могъщ "шамански" камък и помага за подсилване на виденията.

Иолитът балансира мъжките и женските страни на характера и носи хармония. Той учи човека сам да отговаря за собствената си съдба и собственото си щастие, и с това помага за преодоляване на зависимостта в отношенията. Иолитът помага за възстановяване на баланса и се препоръчва на хора, които страдат от загуба на ориентация, липса на мотивация, хронична дезорганизация и неспособност за концентрация. Той укрепва решимостта за поемане на отговорност и носенето й до края, осигурява увереност и устойчивост в неблагоприятни ситуации. Той е чудесен помощник за тези, които имат дългове и които искат да се научат, как да управляват финанси.

Иолитът е много полезен, когато се занимавате със зависимости, включително алкохолизъм. Той подпомага детоксикацията, както и поддържа трезвеността.

Иолитът се използва, за да лекува възпалено гърло, разширени вени и мехури, също така се вярва, че намалява главоболието и укрепва цялата система, т.е. укрепва здравето на всички нива.

Продукти от магазина

Любопитно

Рожденни Камъни

Рождените камъни често са идеалният подарък за любим човек, член на семейството или близък приятел. Те са ценни, лични и имат астрологическо и митично значение. Смята се, че всеки от тях притежава уникални лечебни свойст...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.