Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хъркимър Диамант

Хъркимър Диамант

Интересна разновидност на планинския кристал е т.н. "Хъркимърски диамант", по едноименния окръг Хъркимър в щата Ню Йорк, САЩ, където е открит за първи път в края на 18 век. В по нови времена находища са открити на много други места, вкл. Тибет и Пакистан, Афганистан... "Хъркимърските диаманти" представляват сравнително малки кварцови кристали (от няколко милиметра до около 20 см),  които нямат характерната форма на издължените призми на кварца, а представляват много къс кварцов кристал с двойно завършване. Тази форма наподобява октаедъра на необработения диамант и оттам названието "диамант". Характерно за "хъркимърския диамант" е изключителната чистота и прозрачност на кварца (особено при екземплярите с по-малки размери), както и естествената гладкост на стените на кристала.
Вярва се че, камъкът зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Хъркимър стимулира психическите способности (например ясновидство), духовното зрение и телепатията. Камъкът стимулира съзнателното настройване към висшите духовни нива и към вашият собствен потенциал.
Хъркимър засилва телепатията, особено първите практически стъпки, и настройва един към друг лечителят и пациента. Камъкът притежава памет, в която може да се съхранява информация за по-нататъшен анализ. Той може да бъде програмиран да привлича други хора. Диамантът от Хъркимър е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитно замърсяване и радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на положителна енергийна мрежа около къщата и леглото.

Любопитно

Благороден Опал Благороден Опал

Благороден Опал

Австралийски Опал Опалът е прочут най-вече със своята игра на цветове, отличаваща се с дъгоцветни нюанси, които се менят на светлина или при промяна на ъгъла на наблюдение. Не всички опали притежават това уникално сво...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.