Хъркимър Диамант

Хъркимър Диамант

Интересна разновидност на планинския кристал е т.н. "Хъркимърски диамант", по едноименния окръг Хъркимър в щата Ню Йорк, САЩ, където е открит за първи път в края на 18 век. В по нови времена находища са открити на много други места, вкл. Тибет и Пакистан, Афганистан... "Хъркимърските диаманти" представляват сравнително малки кварцови кристали (от няколко милиметра до около 20 см),  които нямат характерната форма на издължените призми на кварца, а представляват много къс кварцов кристал с двойно завършване. Тази форма наподобява октаедъра на необработения диамант и оттам названието "диамант". Характерно за "хъркимърския диамант" е изключителната чистота и прозрачност на кварца (особено при екземплярите с по-малки размери), както и естествената гладкост на стените на кристала.
Вярва се че, камъкът зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Хъркимър стимулира психическите способности (например ясновидство), духовното зрение и телепатията. Камъкът стимулира съзнателното настройване към висшите духовни нива и към вашият собствен потенциал.
Хъркимър засилва телепатията, особено първите практически стъпки, и настройва един към друг лечителят и пациента. Камъкът притежава памет, в която може да се съхранява информация за по-нататъшен анализ. Той може да бъде програмиран да привлича други хора. Диамантът от Хъркимър е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитно замърсяване и радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на положителна енергийна мрежа около къщата и леглото.

Продукти от магазина

Любопитно

Хематит

Гемолозите използват няколко технически термина, за да обозначат блясъка или светлината, отразена от повърхността на един скъпоценен камък. Тези термини включват „адамантин” (подобен на диамант), „стъкл...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.