Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хиденит

Хиденит

Хиденитът е един от трите скъпоценни камъка, разновидност на минерала Сподумен, който е зелената разновидност на този минерал. В състава на Хиденита преобладаващия химичен елемент е хрома, от където получава оцветяването си в зелено, и е силикат на алуминий и лития. Кристалите на Хиденита са много крехки и трудно се обработват, затова почти не се използват в бижутерията. Находищата му са в Мадагаскар, Китай, Бразилия, САЩ и Русия.

Хиденитът има положителен ефект върху сърдечно -- съдовата система. Смята се, че Хиденитът има голямо въздействие, не само на собственика, но и на хората около него, а също така усилва лечебната сила и на други минерали.

Този камък помага на целеустремените хора и работохолиците, хора които преследват целите си и им помага да ги реализират. На тези хора той с радост помага да привличат финансов и търговски успех, като им показва правилните ходове и изгодните случаи за инвестиции. Ако използвате камъка да забогатеете непочтено, то той ще направи така че богатството да го загубите по един или друг начин. А тези които постъпват честно, ще им се увеличи богатството, просперитетът и благополучието.

Хиденитът е камъка на бизнесмени, финансисти, търговци и техници. Може да се използва като талисман от хората на изкуството.

Любопитно

Хелиотроп Хелиотроп

Хелиотроп

Хелиотропът е матова тъмнозелена форма на халцедоновия кварц, с характерни червени петна. Зеленият цвят се дължи на наличието на частици хлорит или включени игли амфибол, а червените петна – на железен оксид. Цветъ...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.