Бразилианит

Бразилианит

Бразилианит насърчава здрави взаимоотношения, както у дома така и на работното място. Особено полезен е за родители на тийнейджъри, тъй като дава възможност за по-добро взаимодействие родител/дете и помага на тези, които имат затруднения да казва "не" и налагат на правила. Бразилианит повишава креативността и себеизразяването, без да се разчита на одобрението на другите. Бразилианит облекчава слънчево изгаряне, топлинен удар и кожни заболявания. Бразилианит облекчава треска, болест на пътуването и гадене. Използвайте Бразилианит за регулиране на хормоните и облекчаване заболявания на пикочните пътища.

Бразилианит – минерал нов на пазара за скъпоценни и лечебни камъни. Той е бил намерен за пръв път от фермера Алфредо Северино да Силва, когато той е чистил своето оризово поле от камъни. Тогава, през 1942 г. находката погрешно е била приета за хризоберил. Само след три годи изследователите Фредерик Поу и Едуард Хендерсон са разбрали, че си имат работа с нов минерал. Те са го нарекли на мястото на неговото намиране – бразилианит. Зад пределите на Бразилия такъв минерал се среща на територията на Канада в района Юкона и на северо-изток в САЩ. Бразилианитът е основен фосфат на натрия и алуминия. Дължината на кристалите на бразилианита често достига 12 см. (рекорда е около 20 см). Благодарение на микропримесите, техния цвят варира от светло-жълт и жълтеникаво-зелен до зелен. Срещат се и прозрачни бразилианити. Като цяло бразилианитите напомнят жълти топази, но за първите са характерни зеленикавите оттенъци.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Въпреки, че бразилианитите са редки експонати на изложбите за скъпоценни и лечебни камъни, литотерапевтите са успели да им припишат определени лечебни свойства. Счита се, че украшения с жълто-зелени бразилианити помагат да се справим с простудите. Те оказват благотворно влияние на нервната система и кожата.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че заедно с перидотите, жълто-зелените бразилианити оказват благотворно влияние на човешките взаимоотношения. Украшения с тези камъни се препоръчва да се носят от хора, които заради естеството на своята професионална дейност често са принудени да контактуват с непознати личности. Особено се съветва да прибягват към помощта на бразилиалитите на родители, които искат да подобрят взаимоотношенията с децата си. ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ ТЕМЕННА, захранваща жлезите на главния мозък; способства развитието на духовността, религиозността и връзките с висшите сили. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепва волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

Продукти от магазина

Любопитно

Бронзит

Бpoнзит e минерал с пpeĸpaceн шoĸoлaдoв цвят c пpoбляcĸвaщи злaтни cпиpaли, ĸoитo гo пpeвpъщaт в eдин oт нaй-фeнoмeнaлнитe cĸъпoцeнни ĸaмъни. Дpeвнитe pимляни ca изпoлзвaли Бpoнзит в пpaxooбpaзнa фopмa зa зaщитa cpeщy пc...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.