Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Пръстен с Рубини
Пръстен с Рубини
Пръстен с Рубини
Пръстен с Рубини
Пръстен с Рубини
>
Пръстен с Рубини
>

Пръстен с Рубини

0 Ревюта
265.00 лв.

Сребърен пръстен с естествени рубини

Естествен Рубин -10бр. - 2мм

Произход на рубините - Мозамбик

Сребро 925

Рубинът е символ на любов и отдаденост. Той има специална символика – комбинира страстта и спокойствието. Носенето му представлява обещанието, че любимият човек ще е неотлъчно до вас и ще ви дарява с любовта си до края на живота.

Рубините от десетилетие представляват любов, преданост, почтеност, смелост, жизненост и щастие, така че не е чудно, че те са прекрасен скъпоценен камък за годежен пръстен. Смята се, че годежен пръстен с рубин ще подхрани любовта и страстта в една връзка и ще поддържа брака здрав.

Пръстен с рубин трябва да носите на безименния пръст на дясната ръка.

 

Произход : Мозамбик     Размери : 58мм.      Каталожен номер VAN-3575
Размер в мм. (обиколка на пръстена)

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Рубин

Рубин

Рубинът е розов до розовочервен скъпоценен камък, разновидност на минерала корунд (алуминиев оксид), чието оцветяване се дължи преди всичко на примеси от хром. Името му произлиза от ruber или rubrum - латинската дума за "червен". Най-висока стойност имат рубини с цвят, наречен “гълъбова кръв” – червен с леко виолетов оттенък. Според древните поверия рубинът е камък на живота. Считало се, че защитава от чума и от дявола. За основно мистично свойство на рубина се смятала способността му да поражда влечение към великото. Астролозите го препоръчват като талисман на родените под знака на Овен. В древността се е смятало, че рубинът има магически и лечителски свойства. Рубинът също така е символ на голямата страстна любов. Затова се смята, че рубинът помага в любовта. Векове наред рубинът е бил смятан за източник на мощна енергия. Затова се препоръчва на всеки, който няма достатъчно силен характер, воля за победа или желание за успех, да носи рубин близо до тялото си.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Мозамбик
Размери 58мм.
Каталожен номер VAN-3575
Подходящ за зодии Овен     Рак     Стрелец    
Камък Рубин
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.