Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Сугилит
Сугилит

Сугилит

0 Ревюта
10.00 лв.
Натурален сугилит

Произход - Южна Африка

Размерите на камъните 8-15мм.


Сугилитът, познат още и като лувулит, е сравнително рядък, розов до тъмно лилав скъпоценен камък с доста сложна химическа формула - KNa2(Fe,Mn,Al)2Li3Si12O30.

Твърдост по скалата Моос - 5,5 - 6,5

Сугилитът се счита за много полезен камък особено за хора търсещи духовните ценности. Помага на собственика си да бъде добър, толерантен и търпелив. Разширява светогледа, стимулира развитието на интуицията. Вярва се, че сугилитът помага дори в много тежки моменти за човек, като му помага да възвърне вярата в себе си и да намери решение. Помага за преодоляване на страхове и тревоги. Подобрява взаимоотнешенията с близките хора.

В лечебен план се счита, че сугилитът облекчава главоболие, има стимулиращо въздействие върху мозъка и насърчава нормалното функциониране на сърцето.
Произход : Южна Африка     Размери : 8-15мм.      Каталожен номер VAN-185

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дниПолезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Южна Африка
Размери 8-15мм.
Каталожен номер VAN-185
Подходящ за зодии
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.