Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хелиотроп
Хелиотроп

Хелиотроп

2 Ревюта
3.00 лв.
Хелиотроп

Естествен Хелиотроп.

Размерите на камъните - 2-3см.

Произход - Южна АфрикаЛюбопитни факти и легенди за камъкаКамък хелиотроп, познат още и като "кървав камък", е разновидност на халцедона. Класическият вид на камъка хелиотроп е тъмно зелен халцедон с червени петна от железен оксид или червен яспис.

Поради точно тези червени петна или капки, идва преданието, според което червените капки са от кръвта, прокапала от челото на Исус Христос, докато той е носел кръста си към връх Голгота.

Хелиотропът се смята за един от най-важните камъни в магията и алхимията. Средновековните магове са носили пръстени и гривни с хелиотроп по време на магически ритуали, като се е считало, че той засилва ефекта на заклинанията. Алхимиците са смятали този камък за проводник между човека и Космоса. Хелиотропът се споменава и от Данте в неговата “Божествена комедия” където камъкът пази от отрови. Вярва се също, че камъкът улеснява приносителите си изучаващи чужди езици, философия, психология, медицина. Това е камък за хората твърдо избрали своята професия и целеустремени към професионалното си израстване. Хелиотропът помага на усърдно трудещите се като им носи успех в работата. Повишава способността да се влияе на другите.
В лечебен план литотерапевтите считат, че хелиотропът е особено полезен при анемии, за повишаване на хемоглобина в кръвта, както и за спиране на кръвотечения.
Произход : Южна Африка     Размери : 2-3см.     Каталожен номер VAN-187

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Хелиотроп

Хелиотроп

Хелиотроп се състои тъмно зелен Халцедон и малки точки Червен Яспис. Той е известен също като "Кървав камък". Хелиотроп е мощен лечебен камък, използван в продължение на хиляди години. Често се използва за пречистване и детоксикация на организма. Много силен при заземяване на отрицателна енергия и прочистване на тялото, хелиотроп носи любов във всяка ситуация. Хелиотроп помага в подобряване на функциите на ума, внасянето на яснота и разбиране на субектите, които са били непознати. Кървав камък се за да се увеличи енергията и силата. Той премахва енергийните блокажи, които от своя страна, създава плавен и постоянен енергиен поток в цялото тяло. Хелиотроп може да помогне за подобряване на интуицията и творчеството, и може да се използва за борба с умората, раздразнителността и объркването. Добре е да се държи Хелиотроп на всяко място, което се нуждае от пречистване на енергията. Хелиотроп е енергиен препарат за почистване, пречистване на кръвта и детоксикация на черния дроб, бъбреците и далака. Хелиотроп от полза на всички богати кръвоносните органи и регулира притока на кръв. Кървав камък почиства по-ниски чакри, реорганизира на енергиите.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Южна Африка
Размери 2-3см.
Каталожен номер VAN-187
Подходящ за зодии Близнаци     Везни     Стрелец     Риби    
Камък Хелиотроп
уникат
Наличен

Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.