Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Родохрозит
Родохрозит
Родохрозит
Родохрозит
>

Родохрозит

0 Ревюта
12.00 лв.

Розохрозит

Парчета полиран естествен родохрозит.

Находище - САЩ

Размери на камъните - 7-10мм.

 

 Родохрозитът е манганов карбонат. Той е плътен камък с розов до прасковен цвят с тънки ивици в бледорозово или бяло, оформени в кръгове.

Твърдост по Моос - 4-4,5

Името му идва от гръцки и означава „розово-червено”, а "розата на инките" е другото му название, което се дължи на откриването му в изоставените сребърни рудници на инките. Родохрозитът бил почитан от инките като свещен камък и вярвали, че кръвта на техните древни владетели се е превърнала в този минерал.

Родохрозитът е камък, който балансира чувствата, лекува емоционалните рани и травми и ни учи как да отворим сърцето си за даване и получаване на любов. Стимулира паметта и интелекта, развива красноречието и творческото мислене. Олицетворява любовта, жизнената енергия и страстта.

Лечебни свойства на камъка родохрозит

Притежава мощна и позитивна енергия. Препоръчва се за лечение на очите и зрението, на кожата и косата, на дихателната и храносмилателната система,на хипофизата и тимусната жлеза. Помага за премахване на токсините от организма.

Чакри - сърдечна и слънчев сплит.

Произход : САЩ     Размери : 7-10мм.      Каталожен номер VAN-262

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дниПолезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход САЩ
Размери 7-10мм.
Каталожен номер VAN-262
Подходящ за зодии
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.