Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Нефрит
Нефрит
Нефрит
Нефрит
Нефрит
>
Нефрит
>

Нефрит

0 Ревюта
3.00 лв.

Нефрит

Натурален Нефрит

Камъкът нефрит е познат още и като Джейд, Жад, Жадеит от англ. - Jade

Произход - Канада

Размери - 1-2см.

Твърдост по Моос - 5,5 - 6,5

Цена за 1 брой - 3лв.


Нефритът е много здрав и жилав минерал, поради много финната и микровлакнеста структура. Това свойство е било известно на древните хора и от него са се изработвали брадви и ножове. Но и досега не е изяснено как те са успявали да разчупят здравите нефритови блокове. В литературата е описан случай, когато къс от нефрит е удрян с парен чук. При първия удар наковалнята се разпаднала на късове, а нефритът останал здрав.

Находища на камъка нефрит има в Канада, Нова Зеландия, Южна Кореа, Сибир, САЩ и т.н. Едни от най-качествените късове нефрит он Канада са известни, като "Полярен нефрит", заради полупрозрачният, много богат зелен цвят, който може да се види в много малко от образците нефрит.

Думата нефрит произлиза от гръцкото нефрос - бъбрек, тъй като се смятало, че камъкът помага при лечението на бъбреци.

Широката употребата на нефрит и изработването на отличителни знаци и украшения е започнала още от древни времена, открити са сечива и украшения от нефрит в локации от днешна Швейцария до Китай и Америка.

Камъкът е бил високо ценен, поради това, че от него могат да се изработят, както ножове, брадви, остриета и т.н., така и изключително финни и деликатни украшения, купи и бижута. До откриването на стоманата, нефритът е считан за един от най-здравите природни материали.

Китайците приемат, че нефритът има свръхестествени сили - предпазва от отрови, болести и мълнии. Китайски писател пише, че нефритът пет основни характеристики, съответстващи на петте душевни качества на човека: мек блясък - съответстващ на мекосърдечността, здравина - умереност и справедливост, мелодичния звук при удар на пластинка - сравним със значението на науката, нееластичността и неизменяемостта - мъжество, вътрешният строеж, който не подлежи на имитация - емблема на чистотата.

Произход : Канада     Размери : 1-2см.     Каталожен номер VAN-318

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Нефрит

Нефрит

Нефрита е камък на хармонията, помага за сплотеността, независимо дали в семейството или между бизнес колеги. Той укрепва връзките и помага да се възстановим след загуба или раздяла. Счита се, че нефритът дарява своя собственик със смелост, мъдрост, емоционален баланс, издръжливост, хармония и здраве. Нефритът е специален камък, който носи изцеление и стабилност на своя притежател. Той не допуска никаква негативна енергия или отрицателни мисли да повлияят върху лицето, което го носи. Нефрита е камък на просперитета и изобилието. Нефрит е особено полезен за тийнейджъри и деца, които са срамежливи. Има поверия че, Нефрит помага да се увеличи способността за тълкуване на сънища. Вярва се че, Нефрита помага при мъжки репродуктивни нарушения; за регенерация на клетките и костите; облекчава болката и облекчава синдрома на неспокойните крака, крампи, засилва оздравяването след операцията и помага за регулиране на високо кръвно налягане. Нефритът притежава мощна лечебна сила. Счита се, че необикновеният камък помага на своя притежател да преодолее всяко едно заболяване, независимо колко е тежко то. При проблеми с бъбреците, Вие може да се доверите на уникалната сила на това бижу. Нефритът помага за филтриране и елиминиране на токсините от тялото. Камъкът е отлично средство за лечение на болни бъбреци и проблеми с надбъбречната жлеза. Вярва се че, нефритът пречиства кръвта, премахва натрупаните вредни вещества и балансира течностите в организма.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Канада
Размери 1-2см.
Каталожен номер VAN-318
Подходящ за зодии Рак     Везни     Риби    
Камък Нефрит
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.