Зелен Турмалин
Зелен Турмалин Зелен Турмалин

Свойства

img-circle

Качествен Зелен турмалин се добива в Бразилия, Намибия и Танзания. Зеленият турмалин се смята, че спомага за успокояване на нервната система и емоциите. Както всички турмалини, и зеленият турмалин е защитен камък, за който се казва, че балансира и хармонизира чакрите. Зеленият турмалин е този, който трябва да търсите, когато искате да подсилите и съживите енергията си. Той увеличава силата и жизнеността. Зеленият Турмалин (известен също като Верделит) носи радост в живота. Той дава търпението и откритостта. Зеленият турмалин често се използва за привличане на пари и успех, вярва се че помага освобождаването от задръжки и достигнето до истинските желания. Вярванията гласят, че той укрепва всяка молекула в човешкото тяло и тонизира половата система. Също така че зеления турмалин има подмладяващи свойства.

Полезни съвети

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Халкопирит

Този колоритен, с преливащи се цветове кристал се състои от мед железен сулфид, мед, и получава своето оцветяване от окисляване на повърхността на кристала. Халкопирит е камък на креативност, гъвкавост и иновации. Използ...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.