Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Шпинел
Шпинел

Шпинел

0 Ревюта
10.00 лв.

Шпинел

Размери - 10-15мм

Произход - ЮАР

Цена за 1 брой - 10лв.

Произход : ЮАР     Размери : 10-15мм.      Каталожен номер VAN-769

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Шпинел

Шпинел

Шпинел – камък на щастието в любовта Името на минерала Шпинел идва от латинската дума "spina", което означава "трън" и описва острите иглати формации, които създават кристалите Шпинел. При отсъствие на примеси от други минерали шпинелът е безцветен. На практика обаче микропримеси винаги присъстват и поради тази причина шпинелът се среща в почти всички възможни цветове. Най-ценени са тези в червени, розови и сини нюанси. Шпинелът е по-рядко срещан от рубина и за съжаление е по-слабо известен сред широката публика. Обикновено кристалите на шпинела с ювелирно качество (прозрачност и цвят) не са големи. Вярва се че, е отличен камък за увеличаване на жизнеността и увереността, както и на лидерските способности. В източните култури, шпинелът в червени нюанси се смята за мощен стимулатор на сексуалната енергия, любов и страст.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход ЮАР
Размери 10-15мм.
Каталожен номер VAN-769
Подходящ за зодии Близнаци     Лъв     Везни     Скорпион    
Камък Шпинел
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.