Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хризоберил Котешко Око
Хризоберил Котешко Око

Хризоберил Котешко Око

0 Ревюта
410.00 лв.

Натурален Берил - Хризоберил Котешко око
Произход - Канада
Размери - 5,10х4,40мм
Тегло - 1,01ct.
Цена - 410лв.

Произход : Канада     Размери : 5,4х4,4мм.      Каталожен номер VAN-1989

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Хризоберил

Хризоберил

Хризоберил, въпреки името си, не е свързан с Берил, което е силикат. Хризоберил е, в действителност окис. Има три вида хризоберил: златист, жълто-зелен, който често се фасетира; копринено жълт, известен и като котешко око или Цимофан(обикновено се обработва като кабошон), и най-редкия вид, който променя цвета си от зелен до червен в изкуствена светлина, известен като александрит. Златисто-жълтия, често нешлифован хризоберил е най-широко използван в литотерапията. Хризоберил ни кара да се стремим да дадем най-доброто, като често увеличаване на нашите стандарти. Хризоберил често е полезен за тези, които "следват тълпата", да заемат собствено място и да са личности. Хризоберил е и камък на просперитета и носи късмет на притежателя си. Използвайте хризоберил при чревни разстройства и язви. Той може също да помогне при изтощение, хранителни алергии и загуба на тегло.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Канада
Размери 5,4х4,4мм.
Каталожен номер VAN-1989
Подходящ за зодии Близнаци     Лъв    
Камък Хризоберил
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.