Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Рубин в Цоизит Монокристал
Рубин в Цоизит Монокристал

Рубин в Цоизит Монокристал

0 Ревюта
78.00 лв.

Монокристал изработен от цял къс естествен Рубин в Цоизит

Размери в/ш - 80-90х18-20мм

Произход : Танзания     Размери : 8-9x2см.     Каталожен номер VAN-4393

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Рубин Цоизит (Аниолит)

Рубин Цоизит (Аниолит)

Цоизитът подобно на Турмалина, се среща в различни цветове. Най-известните и желани от тях са именно синьо-лилавият Танзанит, розовият Тулит и красивият му зелен вариант с контрастиращи включвания на Рубин - Аниолит. Кръстен е на името на откривателя си, който за пръв път го определя като отделен минерал - барон Зигмунд Цоиз. Тулитът е розова разновидност на Цоизита, която често се използва в бижутерията. Рядък минерал е, като известни находища има само на няколко места по света. Рубин в Цоизит, както е по-известен Аниолита е цветен камък, състоящ се предимно от Цоизит, Рубин и отделни включвания на други минерали. На тези минерали дължи зеленият, розов с черни включвания цвят. Основно се използва в бижутерията, като също биха могли да се срещнат и различни скулптури с този красив минерал. Поради своето естество този камък комбинира в себе си своствата на Рубина и Цоизита. Рубинът символизира най-вече огън, докато Цоизита е земен камък. Така той притежава способността да балансира енергиите им. Смята се, че спомага за развитие на психическите и спиритически възможности, използва се при роблеми с търпението и променливо настроение. На физично ниво се предполага, че лекува бактериални инфекции, както и проблеми с плодовитостта при мъже и жени. Астрологическите знаци, които се асоциират с този камък са Овен и Водолей. Подходящ е за носене от всички зодии.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Танзания
Размери 8-9x2см.
Каталожен номер VAN-4393
Подходящ за зодии Овен     Водолей    
Камък Рубин Цоизит (Аниолит)
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.