Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Шунгит Пирамида
Шунгит Пирамида
Шунгит Пирамида
Шунгит Пирамида
>

Шунгит Пирамида

0 Ревюта
38.00 лв.

 

 

 

Пирамида от Шунгит

Произход - Карелия, Русия

Размери на основата - 35х35мм.

Цена 1 брой - 38лв.
Любопитно за минерала Шунгит


Името си камъка носи в чест на местността Шунга в Карелия. Зажогинското находище на шунгитови руди се намира в Медвежегорски район на Република Карелия на територията на Заонежкия полуостров на 5 км. от мореплавателния залив на Онежкото езеро. Шунгитовите залежи заемат площта около северната част на онежкото езеро и под езерото.

Според изчисленията на учените възрастта на шунгита е почти 2 милиарда години. Външно той прилича на каменните въглища, но лежи в най-древните пластове на земната кора.

Минералът шунгит се състои от 93-98% въглерод. 3-4% са съединения на водород, кислород, азот, сяра и вода. В много малки количества може да има примеси на ванадий, молибден, никел, волфрам и селен.

Шунгит е уникален в света на натурални минерали, съдържащ фулерени (фулерини са открити през 1985 г.) - специален вид на молекулярната форма на въглерода . За важността на откриването на фулерени говори, че на 9 октомври 1996 г. Шведската кралска академия на науките реши да присъди Нобеловата награда за химия на професор Робърт Ф. Керл, младши, професор Сър Харолд Крото и професор Ричърд Смоли за откриването на фулерени.

Шунгитът притежава способност да абсорбира вещества от околната среда, високо ниво на адхезия (способност да се свързва с всякакви вещества), антибактериални и радиоекраниращи свойства.

Съединеията на въглерода ние срещаме навсякъде: в земната кора (въглища, нефт, природен газ и т.н.), в атмосферата, в цветята, дърветата, във всяко живо същество (енергията, необходима на организма се образува в клетките благодарение на окисляването на кислорода). До неотдавна на науката бяха извести три кристални модификации на въглерода: диамант, графит и карбин. (последният е получен изкуствено). Диамантът е супертвърдо кристално вещество, а ГРАФИТЪТ – супермека мазна маса. Химици и физици успели да разслоят графита и да получат от него материал, който реже елмаза като стъкло. Така се появили (или по-точно открити, защото те винаги са съществували в шунгита) ФУЛЕРЕНИТЕ. Откриването на новата форма на въглерода е обявено за сензацията на двадесети век, а новите материали, получени от тази форма - за материалите на двадесет и първия век! А откъде фулерените са се появили в шунгита, засега никой не може да обясни. Това е тайна, както и произходът на самия шунгит.

Освен фулерени шунгитът съдържа практически цялата Мендеелева таблица. Но на всеки е известно, че не всички химически елементи са полезни за човека. В това се състои и изключителната особеност на този камък – когато се постави във вода, тя поема от него само това, което е полезно за живия организъм.
Шунгитът е един от уникалните лечебни камъни, които имат оздравителни свойства. Той е в основата на много козметични средства, фармацевтични и лекарствени продукти, които се използват за оздравяване на тялото.

Най-често в алтернативната медицина се използва шунгитна вода.
Шунгитът и изделията с него (пирамиди) могат да защитават от електромагнитните излъчвания на телевизори, компютри, микровълнови печки, мобилни телефони и други електромагнитни източници около нас.
От шунгит се изготвят амулети, които защитават от тъмни сили и носят спокойствие.

Шунгитова вода може да се приготви с помощта на обикновена питейна вода и шунгит, достатъчно е предварително измитите камъчета шунгит да престоят 2-3 дни във водата. Шунгитът премахва от водата механичните примеси, тежките метали, вредните органични вещества, премахва неприятните миризми и аромати, прави мътната вода прозрачна.

 

 

 

Произход : Карелия - Русия     Размери : 3,5х3,5см.     Каталожен номер VAN-668

Безплатна доставка за поръчка над 100 лева

Реални снимки на всички продукти

Възможност за връщане на продукт до 15 дни

Шунгит

Шунгит

Според изчисленията на учените възрастта на шунгита е почти 2 милиарда години. Външно той прилича на каменните въглища, но лежи в най-древните пластове на земната кора. Шунгитът притежава способност да абсорбира вещества от околната среда, антибактериални и радиоекраниращи свойства. Най-често в алтернативната медицина се използва шунгитна вода. Шунгитът и изделията с него (пирамиди) могат да защитават от електромагнитните излъчвания на телевизори, компютри, микровълнови печки, мобилни телефони и други електромагнитни източници около нас. От шунгит се изготвят амулети, които защитават от тъмни сили и носят спокойствие.Полезни съвети


Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Цвят
Произход Карелия - Русия
Размери 3,5х3,5см.
Каталожен номер VAN-668
Подходящ за зодии Овен     Телец     Близнаци     Рак     Лъв     Дева     Везни     Скорпион     Стрелец     Козирог     Водолей     Риби    
Камък Шунгит
уникат
Наличен
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.