Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Розов Турмалин (Рубелит)

Розов Турмалин (Рубелит)

Розовото е един от най-популярните цветове при скъпоценните камъни, а турмалинът предлага най-голямо разнообразие на розово от всички скъпоценни камъни.
При турмалина можете да откриете всички възможни нюанси на розовото, включително забележителни двуцветни и трицветни камъни. Ако търсите ярко розов скъпоценен камък, най-вероятно ще го откриете при турмалина. Но също така ще откриете нежно розово във всички възможни нюанси.

Някои изящни розови скъпоценни камъни, като кунзит и морганит, обикновено се срещат в деликатни нюанси на розовото. При турмалина можете да откриете наситено розово, което варира от розово-червения рубелит до розово и карамфилово розово.

Турмалинът е и един от малкото розови скъпоценни камъни, които се срещат в големи размери. При сапфира например се срещат забележителни розови цветове, но рядко ще го откриете в размери над един или два карата, а и той е доста скъп. Розовият турмалин може да се намери с размери над 5 карата на достъпни цени.

Турмалинът се среща на много места по света, но той е един от малкото скъпоценни камъни, с които се славят САЩ. Първите американски открития били направени през 1822 г. в щата Мейн. В началото на 20-и век Калифорния се превърнала в голям производител на турмалин. От залежите в Мейн се произвеждат кристали в малинено розово-червено, както и в ментово зелено. Залежите в Калифорния са прочути с ярко розовите цветове, както и с интересни двуцветни камъни. В началото на 20-и век Мейн и Калифорния били най-големите производители на турмалин в света.

Вдовстващата императрица Цзу Хси, последната китайска императрица, обожавала розовия турмалин и купувала големи количества скъпоценни камъни и орнаменти от мина Хималая в Сан Диего, Калифорния.

Днес по-голямата част от запасите от турмалин идват от Африка, най-вече Мозамбик, Намибия, Нигерия и Танзания.

Турмалинът е силикатно съединение на алуминий, желязо, магнезий, натрий, литий или калий. Всъщност това е семейство от свързани видове с леко различен химичен състав. Турмалинът съчетава добра твърдост (7 до 7,5 по скалата на Мос) с отлична издръжливост, тъй като има незначителна цепливост. Най-добрият турмалин притежава отлична прозрачност и   стъклен блясък. А поради невероятните му вариации на цветове и неговия плеохроизъм, почти всеки турмалин е уникален.

Розов турмалин, наричан също Рубелит, принадлежи към група, наречена Елбаит, който е член на семейството турмалин. Елбаит е най-колоритен от групата, включително Индиколит (синьо до синьо/зелено), Верделит (зелен), Рубелит (розов) и диня (розов със зелена кора).

Розов турмалин (Рубелит) носи когнитивно осъзнаване и преживяване на всеобщата любов. Рубелит е много положителен кристал, и е в подкрепа на тези, които работят с него, носейки сила през всички изпитания в живота на човек. Розов турмалин (Рубелит) се отваря и носи по-висока вибрация на сърдечната чакра. Той е отличен за свързване със Земята на емоционално ниво.

Розов турмалин (Рубелит) също работи с коренната чакра, носейки сила, смелост и убеденост в начинания, които се основават на Любовта.
Розов турмалин (Рубелит) може също да улесни емоционално изцеление след раздяла.

Любопитно

Хризоберил Хризоберил

Хризоберил

Хризоберил, въпреки името си, не е свързан с Берил, което е силикат. Хризоберил е, в действителност окис. Има три вида хризоберил: златист, жълто-зелен, който често се фасетира; копринено жълт, известен и като котешко ок...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.