Розов Турмалин (Рубелит)

Розов Турмалин (Рубелит)

Розовото е един от най-популярните цветове при скъпоценните камъни, а турмалинът предлага най-голямо разнообразие на розово от всички скъпоценни камъни.
При турмалина можете да откриете всички възможни нюанси на розовото, включително забележителни двуцветни и трицветни камъни. Ако търсите ярко розов скъпоценен камък, най-вероятно ще го откриете при турмалина. Но също така ще откриете нежно розово във всички възможни нюанси.

Някои изящни розови скъпоценни камъни, като кунзит и морганит, обикновено се срещат в деликатни нюанси на розовото. При турмалина можете да откриете наситено розово, което варира от розово-червения рубелит до розово и карамфилово розово.

Турмалинът е и един от малкото розови скъпоценни камъни, които се срещат в големи размери. При сапфира например се срещат забележителни розови цветове, но рядко ще го откриете в размери над един или два карата, а и той е доста скъп. Розовият турмалин може да се намери с размери над 5 карата на достъпни цени.

Турмалинът се среща на много места по света, но той е един от малкото скъпоценни камъни, с които се славят САЩ. Първите американски открития били направени през 1822 г. в щата Мейн. В началото на 20-и век Калифорния се превърнала в голям производител на турмалин. От залежите в Мейн се произвеждат кристали в малинено розово-червено, както и в ментово зелено. Залежите в Калифорния са прочути с ярко розовите цветове, както и с интересни двуцветни камъни. В началото на 20-и век Мейн и Калифорния били най-големите производители на турмалин в света.

Вдовстващата императрица Цзу Хси, последната китайска императрица, обожавала розовия турмалин и купувала големи количества скъпоценни камъни и орнаменти от мина Хималая в Сан Диего, Калифорния.

Днес по-голямата част от запасите от турмалин идват от Африка, най-вече Мозамбик, Намибия, Нигерия и Танзания.

Турмалинът е силикатно съединение на алуминий, желязо, магнезий, натрий, литий или калий. Всъщност това е семейство от свързани видове с леко различен химичен състав. Турмалинът съчетава добра твърдост (7 до 7,5 по скалата на Мос) с отлична издръжливост, тъй като има незначителна цепливост. Най-добрият турмалин притежава отлична прозрачност и   стъклен блясък. А поради невероятните му вариации на цветове и неговия плеохроизъм, почти всеки турмалин е уникален.

Розов турмалин, наричан също Рубелит, принадлежи към група, наречена Елбаит, който е член на семейството турмалин. Елбаит е най-колоритен от групата, включително Индиколит (синьо до синьо/зелено), Верделит (зелен), Рубелит (розов) и диня (розов със зелена кора).

Розов турмалин (Рубелит) носи когнитивно осъзнаване и преживяване на всеобщата любов. Рубелит е много положителен кристал, и е в подкрепа на тези, които работят с него, носейки сила през всички изпитания в живота на човек. Розов турмалин (Рубелит) се отваря и носи по-висока вибрация на сърдечната чакра. Той е отличен за свързване със Земята на емоционално ниво.

Розов турмалин (Рубелит) също работи с коренната чакра, носейки сила, смелост и убеденост в начинания, които се основават на Любовта.
Розов турмалин (Рубелит) може също да улесни емоционално изцеление след раздяла.

Продукти от магазина

Любопитно

Розов Кварц

Розовият кварц принадлежи към семейството на макрокристалинния кварц, което включва и скалния кристал, аметиста, цитрина и опушения кварц. Макрокристалинният кварц, както подсказва и името му, има големи кристали, които...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.