Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Фосили

Фосили

Фосилите са вкаменени останки от растения или животни, които са умрели преди милиони години, с течение на времето, са се вкаменили. Минерали, като кварц, ахат, яспис, и т.н., често се смесват със седименти, която да доведе до фосил. Кехлибар, Гагат, вкаменено дърво, пясъчен долар и амонит са някои примери за фосили.

Вкаменелостите са всички органични останки, следи или отпечатъци на растение или животно, които са били запазени в земната кора от отминали геоложки и праисторически времена.

Това са разнообразни фрагменти от черупки и скелети от безгръбначни и гръбначни животни, фрагменти от тях, отпечатъци от телата на животни и растения. Вкаменелостите се срещат в утаените скали и много рядко в метаморфни скали със утаечен произход. Разпределението на вкаменелостите е неравномерно. Различават се 2 крайности по отношение на разпределението - „неми“ или още стерилни пластове (в тях няма вкаменелости), и органогенни скали (почти 100% изградени от останки на вкаменелости).

Вкаменелостите имат голямо значение за палеонтолозите. Чрез тях се определя относителната възраст на скалите, в които се срещат. Някои вкаменелости са показателни за палеообстановката.

Почитани от много култури в продължение на векове фосилите, често използвани като талисмани за защита и дълъг живот. Те са връзки към миналото и, като такива, могат да бъдат полезни за отминалия живот, визуализация, астрално пътуване и повишаване на познанията на древните начини. Вкаменелостите са свързани с земята, може да повиши интуицията.

Използвайте Вкаменелости около дома или на работа, за да се създаде хармонична и организираната атмосфера. Те може да ни научат да бъдем наясно с цикъла на живот и да приемат промените с чувство на сигурност.

Може да се използва Фосили за да облекчим атрофирали мускули; укрепване на костите и да помогне при нарушения на ръцете и краката.

Любопитно

Рожденни Камъни за Януари Рожденни Камъни за Януари

Рожденни Камъни за Януари

Ако сте родени през януари, имате само един избор на рожден камък – гранат. Но семейството на граната е невероятно многобразно и обхваща удивително разнообразие от цветове. Макар че червеният цвят се среща най-чест...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.