Хесонит

Хесонит

Хесонит принадлежи към групата на Гросулар гранатите, която също включва редките Цаворит гранат. Докато повечето Гросулар гранати са зелени, Хесонит обикновено има оранжево-кафяв цвят.
Гросулар гранатите са калциеви алуминиеви силикати, с плътност от 3,57 до 3,73 и коефициент на пречупване на 1,734 до 1,759. В допълнение към Хесонит и Цаворит, групата включва безцветен левко гранат и плътен непрозрачен зелен Хидрогросулар гранат.
Хесонит гранатите варират на цвят от мед-жълто до оранжево-кафяво и кафяво-червено. Една от отличителните характеристики на Хесонит е когато се гледа под увеличение може да се видят вълнообразни, изкривени области с по-малка прозрачност. Тези фини включвания са полезен ключ при разграничаване Хесонит от други скъпоценни камъни с подобен цвят, като цитрин, топаз и оранжев циркон.

Една от причините, че Хесонит гранат да е исторически важен е, че той има специално място във ведическата астрологична традиция. Хесонит е един от деветте планетни скъпоценни камъни заедно с рубин, диамант, перла, червени корали, син сапфир, котешко око, жълт сапфир и смарагд. Хесонит, известен на санскрит като gomeda, е камъкът, свързани с Раху, възходящ асцедент на Луната. Когато е лошо разположен в нечия астрологична карта, Раху се характеризира с ненаситните светски желания и чувствена наслада. Ведическите астролози смятат, че носенето на добро качество Хесонит от най-малко два карата може да донесе успех, богатство и признание в обществото. Смята се също така че, е камък за дълголетие и късмет.
Най-известните находища на Хесонит са в Шри Ланка, но Хесонит също се добива в Бразилия, Индия, Канада, Мадагаскар, Танзания и САЩ.

Продукти от магазина

Любопитно

Рожденни Камъни

Рождените камъни често са идеалният подарък за любим човек, член на семейството или близък приятел. Те са ценни, лични и имат астрологическо и митично значение. Смята се, че всеки от тях притежава уникални лечебни свойст...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.