Обици с Халцедон "Синя дантела"
Обици с Халцедон "Синя дантела"

Свойства

img-circle

Халцедонът е прекрасен метафизичен лечебен камък, той е чудесен за активиране и лечение на гърлената чакра. Халцедонът подобрява вербална комуникация и изразяването. Едновременно заземяващ и духовен камък. Халцедонът може да помогне на тези, които се чувстват депресирани или притеснени, и се вярва, че носи спокойствие. Писателите могат да използват Халцедон, който ще им помогне с артикулирането. Поставете парче халцедон в джоба си, когато се говорите пред публика. Поставен в дома, Халцедонът отнема стреса и пази членове на семейството от конфронтации. Вярва се че, Халцедонът облекчава безсъние, болки в гърлото, както и напрежение и главоболие и помага при високо кръвно налягане.

Полезни съвети

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Александрит

Александритът е много рядък, променяща цвета си вариация на минерала Хризоберил, заедно със своите „братовчеди” – жълтия прозрачен Хризоберил и Хризоберил – Котешко Око. Изключителната рядкост...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.