Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Ларимар

Ларимар

Ларимара е нежен и мек камък с уникалния цвят на синьото Карибско море и се среща само на едно място в света.
Наименованието ларимар е комбинация от "Лариса" - името на дъщерята на "откривателя" на камъка и "mar" (от исп. - море), подчертаващо небесно-синия цвят  на камъка, наподобяващ цвета на водите на Карибско море.


Лapимapът e мнoгo pядĸa фopмa нa минерала Пектолит. Чecтo ce бъpĸa c пoлyпpoзpaчни тюpĸoaзeни или финнo cини нeфpити. Униĸaлнaтa cмecицa oт cини, бeли и дpyги цвeтoвe пpивличa мнoгo xopa. Toй oтpaзявa paзличнитe цвeтoвe нa oĸeaнa, пocpeдcтвoм пo-тъмнитe и пo-cвeтлитe нюaнcи нa cиньoтo, ĸoитo cъдъpжa.


Твърдост по скалата на Моос: 7
Образуването на ларимара е свързано с древна вулканична дейност.

Ларимарът е нов скъпоценен камък, открит за широката публика през 1974 година. Негов откривател е Мигел Мендес.

Най-голямо количество от този камък се добива в един открит рудник, където миньорите използват само мотика, лопата и чук, за да откъртват парчета обветрен базалт в търсене на този фантастичен пектолит. В момента се полагат усилия от страна на правителството на Доминиканската Република да модернизира системата за добив. Неизвестно е и наличното общо количество Ларимар, което прави доставките му в дългосрочен план изключително несигурни.


Ларимарът е напълно уникален скъпоценен според минералния и химическия си състав. Изкрящите му цветове се дължат на медта, която се съдържа в него.


Някои вярват, че ларимарът е открит в древен град от изгубения континент Атлантида - за част от който  се смятат островите в Карибско море, и поради тази причина понякога той е наричан "камък от Атлантида".
Местните жители вярват, че ларимарът носи обич, топлота и подпомага възстановителните сили на организма.
Енергията на Ларимара ни позволява да видим събитията от различна гледна точка, спрямо тази, която вече сме си оформили.

Омекотява, просветлява и лекува физически, емоционално, ментално и духовно.
Този нежен, мек, небесно-син „лечител“ от Карибите ни носи спокойствието на морето и въздуха, за да умиротвори сърцето и ума ни. Утешава ни и ни ободрява от болката, страха, депресията, житейската мъка, от емоциите, свързани с промяна или травма по един невероятен начин.


Ларимарът ни помага да придобием себеизразяване, търпение, приемане на нещата и хората, простота и творчество.
Освен това Ларимарът има и защитни функции: предпазва ни от негативни и зли сили и влияния, защитава вътрешният ни глас, а на физическо ниво ни пази от фоновата радиация, както и предпазва мускулатурата ни от спазми.
Премахва и негативни кармични енергии.
 

 

Любопитно

Астрологията и Камъните Астрологията и Камъните

Астрологията и Камъните

Още от древността много хора вярвали в силата на скъпоценните камъни. Най-вече ведическата астрология в Индия приписва голяма сила на скъпоценните камъни и поощрява тяхното носене като талисман срещу лош късмет.Ведически...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.