Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Азурит

Азурит

Азуритът е един от двата основни медни карбонатни минерали, а другият е малахитът. И двата минерала имат наситен и ярък цвят – азуритът е наситено син, а малахитът – зелен. Азуритът и малахитът се образуват от ерозионния процес, който раздробява медната руда. Малахитът представлява по-късен етап на оксидация, поради което е по-разпространеният от двата минерала. Понякога се срещат интересни образци, които съдържат и азурит, и малахит в един камък. Обикновено те се наричат азур-малахит.

Азуритът е познат от древността и е бил широко използван като оцветител и боя за тъкани в средновековието. Той наподобява лапис лазули, макар че химичният им състав е съвсем различен, тъй като синият цвят на лапис произлиза от лазурита, натриев силико-алуминат в сярна матрица. Азуритът може да бъде объркан и със содалит, хлор-натриев алуминиев силикат.

Азурит е наречен "Камъкът на Небето", която помага за "преследване на небесния аз". Метафизически, Азурит е прекрасно третото око Чакра камък, събуждане психически способности и помага на потребителя да признае интуиция и духовни напътствия, когато това се случи. Полезен за облекчаване на тревоги, фобии, и заяждането негативни мисли, Азурит също една помага да се признае, областите в живота, които се нуждаят внимание.

Местните американци използват Азурит като свещен камък за комуникация с индийски духовни водачи. Маите се вярва, че са го използвали за свещена, мистична комуникация.

Азурит изпълва интелектуална логика с любов, за засилване на състрадание към себе си и другите. Азурит насърчава комуникацията и повишава информираността на Духовната комуникация. Азурит може да помогне за разпускането на енергийните блокажи, комуникационни блокажи, както и блокажи за напредъка на човек. Азурит успокоява и облекчава психическия стрес. Азурит е полезен по време на медитация, за да изчистите ума, насърчаване на дълбок самоанализ и визуализация, и ще позволи ясно признаване на интуитивни съобщения, които са получили.

Азуритът е сравнително мек камък с твърдост 3,5-4 по скалата на Мос. Неговата специфична плътност е 3,7 до 3,9, което я доближава до плътността на хризоберила и граната. Рефракционният индекс на азурита е много променлив и варира от 1,720 до 1,848.

 Днес азуритът е предимно колекционерски камък, високо ценен заради своя наситен цвят и стъклен блясък. Той често се използва за декоративни предмети или се нарязва на кабошони. Понякога се използва в бижута, но с времето се променя – продължителното излагане на ярка светлина, топлина и на открито намаляват наситеността на цвета му. Важно е азуритът да не се нагрява, когато се инкрустира в бижута. Монтирането на азурита трябва да се извършва при стайна температура.

Азуритът се среща на много места по света. Най-прочутите източници са в Юта, Аризона и Ню Мексико в САЩ; Мексико, Намибия, Конго и Австралия. Някога в Шеси край Лион, Франция са били открити забележителни образци азурит и френският азурит понякога е бил наричан шесилит.

Любопитно

Бял Ахат Бял Ахат

Бял Ахат

Белият ахат е оформен с ленти от микроскопични кварцови кристали. Това е разновидност на Халцедона. Бял Ахат е заземяващ камък, както и духовен камък. Бял Ахат се смята че, подобрява на умствените функции и може да помог...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.