Хелиотроп

Хелиотроп

Хелиотропът е матова тъмнозелена форма на халцедоновия кварц, с характерни червени петна. Зеленият цвят се дължи на наличието на частици хлорит или включени игли амфибол, а червените петна – на железен оксид. Цветът му варира и някои образци хелиотроп имат съвсем малко или никакви червени петна.

Хелиотропа е познат и под това име, навярно защото в древността цветът му е напомнял за отраженията от залязващото слънце. Очевидно названието „хелиотроп” произлиза от приликата с кръвта на червените точици.
Християните придавали специално значение на хелиотропа. Една християнска легенда гласи, че когато разпнали Исус Христос, капещата кръв оцветила зеления яспис в краката му и така се появил този камък. Той е бил широко използван в скулптури, изобразяващи бичуване и мъчения, и някога бил познат под името Мъченически камък.

\"ВисулкаСъществуват и някои гемологически митове, свързани с хелиотропа. В търговията със скъпоценни камъни понякога вместо хелиотроп се използва терминът „кървав яспис”. Много привидно авторитетни източници описват камъка като вид зелен яспис или като съдържащ червен яспис. Но според най-авторитетните източници като „Скъпоценните камъни в света” от Шуман хелиотропът изобщо не е яспис.
Първоначално хелиотропа бил рожденият камък за март, но бил заменен от аквамарина. Той обаче все още се счита за астрологичния камък за знака Овен. Най-често хелиотропа се среща под формата на кабошони и мъниста, но традиционно се използва и като камък за печат.

Най-големите залежи от хелиотроп са в Индия. Той се среща също и в Австралия, Мадагаскар, Бразилия, Китай и САЩ. Днес на пазара трудно могат да се намерят изящни образци хелиотроп. Според някои хора причината за този дефицит е фактът, че в Индия фино стритият хелиотроп се използва като лекарство и афродизиак.

Около хелиотропа витаят много митове заради неговото наименование и вид. Някога са вярвали, че той може да спира кръвоизливи само с едно докосване, както и да облекчава стомашни болки и болки в червата. За него се е твърдяло, че укрепва кръвопречистващите органи и подобрява кръвообращението.

Хелиотроп се състои тъмно зелен Халцедон и малки точки Червен Яспис. Той е известен също като "Кървав камък". Хелиотроп е мощен лечебен камък, използван в продължение на хиляди години. Често се използва за пречистване и детоксикация на организма. Много силен при заземяване на отрицателна енергия и прочистване на тялото, хелиотроп носи любов във всяка ситуация. Хелиотроп помага в подобряване на функциите на ума, внасянето на яснота и разбиране на субектите, които са били непознати.

Кървав камък се за да се увеличи енергията и силата. Той премахва енергийните блокажи, които от своя страна, създава плавен и постоянен енергиен поток в цялото тяло. Хелиотроп може да помогне за подобряване на интуицията и творчеството, и може да се използва за борба с умората, раздразнителността и объркването. Добре е да се държи Хелиотроп на всяко място, което се нуждае от пречистване на енергията.
Хелиотроп е енергиен препарат за почистване, пречистване на кръвта и детоксикация на черния дроб, бъбреците и далака. Хелиотроп от полза на всички богати кръвоносните органи и регулира притока на кръв. Кървав камък почиства по-ниски чакри, реорганизира на енергиите.                                                                                                                                   

Продукти от магазина

Любопитно

Звездни Камъни

В света на скъпоценните камъни има специална група, позната като феноменални скъпоценни камъни. Тези камъни проявяват специални оптични явления, включително астеризъм (звезден ефект), преливане на цветове (ефект на котеш...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.