Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хелиотроп

Хелиотроп

Хелиотропът е матова тъмнозелена форма на халцедоновия кварц, с характерни червени петна. Зеленият цвят се дължи на наличието на частици хлорит или включени игли амфибол, а червените петна – на железен оксид. Цветът му варира и някои образци хелиотроп имат съвсем малко или никакви червени петна.

Хелиотропа е познат и под това име, навярно защото в древността цветът му е напомнял за отраженията от залязващото слънце. Очевидно названието „хелиотроп” произлиза от приликата с кръвта на червените точици.
Християните придавали специално значение на хелиотропа. Една християнска легенда гласи, че когато разпнали Исус Христос, капещата кръв оцветила зеления яспис в краката му и така се появил този камък. Той е бил широко използван в скулптури, изобразяващи бичуване и мъчения, и някога бил познат под името Мъченически камък.

\"ВисулкаСъществуват и някои гемологически митове, свързани с хелиотропа. В търговията със скъпоценни камъни понякога вместо хелиотроп се използва терминът „кървав яспис”. Много привидно авторитетни източници описват камъка като вид зелен яспис или като съдържащ червен яспис. Но според най-авторитетните източници като „Скъпоценните камъни в света” от Шуман хелиотропът изобщо не е яспис.
Първоначално хелиотропа бил рожденият камък за март, но бил заменен от аквамарина. Той обаче все още се счита за астрологичния камък за знака Овен. Най-често хелиотропа се среща под формата на кабошони и мъниста, но традиционно се използва и като камък за печат.

Най-големите залежи от хелиотроп са в Индия. Той се среща също и в Австралия, Мадагаскар, Бразилия, Китай и САЩ. Днес на пазара трудно могат да се намерят изящни образци хелиотроп. Според някои хора причината за този дефицит е фактът, че в Индия фино стритият хелиотроп се използва като лекарство и афродизиак.

Около хелиотропа витаят много митове заради неговото наименование и вид. Някога са вярвали, че той може да спира кръвоизливи само с едно докосване, както и да облекчава стомашни болки и болки в червата. За него се е твърдяло, че укрепва кръвопречистващите органи и подобрява кръвообращението.

Хелиотроп се състои тъмно зелен Халцедон и малки точки Червен Яспис. Той е известен също като "Кървав камък". Хелиотроп е мощен лечебен камък, използван в продължение на хиляди години. Често се използва за пречистване и детоксикация на организма. Много силен при заземяване на отрицателна енергия и прочистване на тялото, хелиотроп носи любов във всяка ситуация. Хелиотроп помага в подобряване на функциите на ума, внасянето на яснота и разбиране на субектите, които са били непознати.

Кървав камък се за да се увеличи енергията и силата. Той премахва енергийните блокажи, които от своя страна, създава плавен и постоянен енергиен поток в цялото тяло. Хелиотроп може да помогне за подобряване на интуицията и творчеството, и може да се използва за борба с умората, раздразнителността и объркването. Добре е да се държи Хелиотроп на всяко място, което се нуждае от пречистване на енергията.
Хелиотроп е енергиен препарат за почистване, пречистване на кръвта и детоксикация на черния дроб, бъбреците и далака. Хелиотроп от полза на всички богати кръвоносните органи и регулира притока на кръв. Кървав камък почиства по-ниски чакри, реорганизира на енергиите.                                                                                                                                   

Любопитно

Целестин Целестин

Целестин

Целестинът, е почитан за неговата висока честота и Божествените енергии, и е известен като мощен лечебен кристал. Целестин може да позволи на човек лесно да мине през травматичен период. Целестин може да ви освободи о...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.