Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Хризокола

Хризокола

Хризоколата е един от по-непознатите скъпоценни камъни, но е невероятен минерал. Понякога го бъркат с тюркоаза заради неговия цвят и маслено-стъклен блясък. Хризоколата е една от малките групи камъни със съдържание на мед, която включва малахит, азурит, ларимар, Орегонски слънчев камък, параиба турмалин и тюркоаз.

По своя състав хризоколата е воден меден силикат, често със съдържание на следи от меден, железен и манганов оксид. Той е сравнително мек камък, с твърдост 2-4 по скалата на Мос, малко по-мек от тюркоаза. Почти винаги е матов и често се среща в нюанси на синьото и зеленото, които наподобяват тюркоаза.
Името „хризокола” произлиза от гръцката дума за злато (хризос) и лепило (кола). Гърците са наричали така минералите, използвани за запояване на злато, но този термин е започнал да се използва за различни минерали, съдържащи мед.
Една от интересните характеристики на хризоколата е, че често се среща в комбинация с други вторични медни минерали като малахит, азурит, тюркоаз или кварц. От тези смеси се образуват интересни шарки и текстури, като освен това те правят крайния продукт по-твърд и по-издръжлив от чистата хризокола.

Той помага да се изправим пред предизвикателства и промени с лекота. Хризокола вдъхновява творчеството, вътрешния баланс и самосъзнание. Хризокола може да се използва, когато присъстват чувства на гняв, вина. Внимателно ще подпомогне осъзнаването и разбирането на този процес и ще донесе енергиите на прошка, любов и радост. Хризокола е мощен камък, защото изравнява всички чакри с Божественото.
Хризокола може да се използва с гърлената чакра или със сърдечната чакра. Може да се използва за отваряне и активиране на тимуса, или втората сърдечна чакра. Хризокола се използва с Третото око за подобряване на медитацията.

В дома, използвайте Хризокола да ви предпази от неприятни съседи, нежелани телефонни обаждания и имейли. Това е полезно, особено за възрастните хора, за да се облекчи чувствата на страх, когато живеят сами.

Хризокола може да помогне при заболявания на белите дробове, гърба и стомаха. Той облекчава ревматизъм, артрит и болки в ставите. Той окислява кръвта и помага с правилната функция на белите дробове. Хризокола също помага с високо кръвно налягане, производство на инсулин, проблеми с щитовидната жлеза, PMS, здравословно развитие на плода и родилни болки.

Традиционно за хризоколата се твърди, че успокоява страха, съвестта и нервната система. Счита се, че камъкът кристализира чувства като духовна обич, приемане и толерантност към другите. Той ни помага да простим греховете на другите и да бъдем по-обичливи и разбиращи, като по този начин стимулира доброто. Освен това той подпомага активирането на женските качества, които всички ние притежаваме. Хризоколата е любимият камък на музиканти и певци по целия свят.
Залежи от хризокола се срещат в Чили, Израел, Мексико, Перу, Русия, Невада в САЩ и Конго в Африка.

Любопитно

Хиденит Хиденит

Хиденит

Хиденитът е един от трите скъпоценни камъка, разновидност на минерала Сподумен, който е зелената разновидност на този минерал. В състава на Хиденита преобладаващия химичен елемент е хрома, от където получава оцветяването...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.