Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Астрологията и Камъните

Астрологията и Камъните Още от древността много хора вярвали в силата на скъпоценните камъни. Най-вече ведическата астрология в Индия приписва голяма сила на скъпоценните камъни и поощрява тяхното носене като талисман срещу лош късмет.
Ведическите астролози призовават силата на индийските богове и планети, за да предсказват бъдещето и да помогнат на хората да избягнат потенциалното негативно въздействие на планетите във всички аспекти на своя живот. Според тези астролози определени скъпоценни камъни могат да предотвратят или стимулират въздействието на планетите и като носят подходящите камъни, хората могат да използват силата на планетите, за да постигнат успех и да поддържат добро здраве.

Подходящият камък за даден човек в определен момент зависи от лъчистата енергия, която всяка планета излъчва. Тази енергия се отразява различно на всеки човек в зависимост от зодиакалния му знак и разположението на планетите в хороскопа му. Понякога влиянието е благоприятно, но друг път планетарните условия могат да се променят и да имат отрицателно въздействие върху вашия живот. В този случай астролозите могат да ви посъветват кой камък да носите, за да противодействате на отрицателното разположение на планетите.

Камъкът, който използвате за тази цел не трябва просто да е определен вид, но за постигане на оптимален ефект той трябва да бъде чист и без дефекти като пукнатини или други несъвършенства. Освен това повечето астролози държат астрологичният камък да не е по-малък от 2 карата.
Ведическата астрология свързва планетите с различни скъпоценни камъни, често познати като като Джьотиш камъни, както следва:

Слънце:    Рубин. Допустимите алтернативи включват червен шпинел, гранат родолит, червен турмалин и гранат алмандит.
Луна:    Естествена перла. Допустимите алтернативи включват перла с тъканно ядро, перла от Южно море и лунен камък.
Марс:    Червен корал. Карнелианът е приемлива алтернатива.
Меркурий:    Смарагд. Допустимите алтернативи включват зелен турмалин и перидот.
Юпитер:    Жълт сапфир. Алтернативите включват други жълти камъни като топаз, берил или цитрин.
Венера:    Диамант. По-евтините алтернативи включват бял сапфир, данбурит, фенакит, бял топаз и бял циркон.
Сатурн:    Син сапфир. Алтернативите са танзанит или аметист.
Раху:    Гранат хесонит. Алтернативите са оранжев циркон или гранат спесартит.
Кету:    Хризоберил или котешко око.


Последните две, Раху и Кету, не са планети, а по-скоро обозначават двете точки, в които пътищата на слънцето и луната се пресичат, докато те се движат в небето. Това са точките, в които настъпват слънчеви затъмнения. В индийската митология Раху е главата на демона, който предизвиква слънчево затъмнение, когато слънцето, луната и земята се подредят на една и съща зодиакална дължина. Смята се, че Кету оказва голямо въздействие върху човешкия живот и цялото сътворение. Във ведическата астрология Кету символизира както доброто, така и лошата карма, нашата духовност и свръхестествените влияния.
Така че, ако имате чувството, че животът ви не върви по план или че някакъв лош късмет съпътства всеки ваш ход, можете да се консултирате с ведически астролог и да си купите камък, който да ви предпазва – а и да ви краси.

Любопитно

Опал Опал

Опал

Цветът на обикновения опал е безцветен и прозрачен, стъкловиден (хиалит), порцеланово бял (кахолонг), млечно бял до синкав (млечен опал), жълт (восъчен опал), зелен (празопал, хлоропал), гейзерит - белезникав до сив опал...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.