Кварц

Кварц
Кварцът е един от най-разпространените минерали на земята, но всъщност семейството на кварца се състои от две отделни подразделения. Представата на повечето хора за кварца е свързана с макрокристалинния кварц, който включва планински кристал, аметист, цитрин, опушен кварц и розов кварц.

Макрокристалинният кварц, както подсказва и името му, има големи кристали, които могат да се различат с просто око. Този вид кварц е предимно прозрачен до полупрозрачен, със стъклен блясък.

Другият вид кварц е познат като криптокристалинен кварц. Той има микроскопични (или субмикроскопични) малки кристали и обикновено е полупрозрачен до матов, с восъчен до маслен или матов блясък. Този вид кварц има влакнеста и зърнеста разновидност. Влакнестата разновидност е известна под наименованието халцедон, но то обхваща голямо разнообразие от камъни.

Изключително популярен метафизически, чист кварц е сред всички кристали най-универсалния лечебен камък. Кварцът е най-мощен лечебен камък на минералното царство, в състояние да работи във всяко състояние. Кварц е известен като камъка на енергията и усилва всяка енергия или намерение. Кварц предпазва от негативност, настроива към висока самооценка, и облекчава болката.

Кварц е доказано, за увеличава и укрепва аурата.  Кварцът често се използва, за да се очистят, отворят и активират всички чакри.
В естествена форма кварцът излъчва енергията си навън, в заобикалящата среда. Чистият Кварц може да бъде програмиран с намерение и да се съхраняван на централно място да излъчват своите полезни енергии. Кварцовите кристали естествено образуват 6 шестоъгълни форми. В свещената геометрия на 6 едностранно чист кварцов кристал допринася за способността ни да увеличаваме енергийните вибрации. Кварцовите монокристали са прекрасни  с всеки вид медитация или енергийна работа, включително рейки и енергийни мрежи.

Любопитно

Лунен Камък

Лyнният ĸaмъĸ e paзнoвиднocт нa минерала Ортоклаз. Има cпeцифичeн бял цвят с красиви иризации в цветовета на дъгата и cини отбляcъци, нaпoдoбявaщ бляcъĸa нa лyнaтa, oтĸъдeтo идвa и имeтo мy. Тези красиви цветове ce cъздa...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.