Барит

Барит

Барит - красив скъпоценен камък - бариев сулфат. От едно находище до друго  променя цвета си в широка гама от цветове. Той образува крехки и твърди кристали. Името "Барос" - на гръцки означава "тежък".

Физико-химични свойства на Барит -  химическата формула - Ba [SO4] цвят - бяло, сиво, червено, жълто, кафяво, светло кафяво. Блясък - стъклен, перлено прозрачно - в тънки разделения полупрозрачен, прозрачен. Твърдост - 3.

Въпреки че, бариева сол е смъртоносна за всяко живо същество, минерала барит не е вреден за човека. В литотерапията се използват природни съединения на барий и сяра с кислород като инструмент, който може да промени психичното състояние на човек. Под влияние на хомеопатични лекарства барий, пациентът се държи спокойно, положително възприема реалността, структурно свързан с живота. Въпреки това, най-големите лечебни свойства на барит са насочени към коригиране на психологическото състояние. В допълнение, прилагането на барит камъчета се ползва за лекуване на кожни заболявания. Барит кристал, поставен пред монитора на компютъра, защитава от електромагнитно лъчение.

Продукти от магазина

Любопитно

Берил

Берил - История и Въведение Берилиевата група е един от най-важните минерални групи. Тя е в изобилие, но рядко се среща качествен материал в прозрачен вид. Прозрачните образци са сочени като "скъпоценен берил&q...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.