Хризоберил

Хризоберил

Хризоберил, въпреки името си, не е свързан с Берил, което е силикат. Хризоберил е, в действителност окис. Има три вида хризоберил: златист, жълто-зелен, който често се фасетира; копринено жълт, известен и като котешко око или Цимофан(обикновено се обработва като кабошон), и най-редкия вид, който променя цвета си от зелен до червен в изкуствена светлина, известен като александрит.

Златисто-жълтия, често нешлифован хризоберил е най-широко използван в литотерапията. Хризоберил ни кара да се стремим да дадем най-доброто, като често увеличаване на нашите стандарти. Хризоберил често е полезен за тези, които "следват тълпата", да заемат собствено място и да са личности. Хризоберил е и камък на просперитета и носи късмет на притежателя си.

Използвайте хризоберил при чревни разстройства и язви. Той може също да помогне при изтощение, хранителни алергии и загуба на тегло.

Продукти от магазина

Любопитно

Хелиотроп

Хелиотропът е матова тъмнозелена форма на халцедоновия кварц, с характерни червени петна. Зеленият цвят се дължи на наличието на частици хлорит или включени игли амфибол, а червените петна – на железен оксид. Цветъ...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.