Поръчай бижута, минерали, скъпоценни камъни директно по телефона или email   |    0885 598 578    |    info@vantony.com

Иолит

Иолит

Легендите разказват, че викингските изследователи се осмелили да навлязат далеч в Атлантическия океан, отдалечавайки се от всяка брегова линия, която би могла да им помогне да определят местоположението си, тъй като те са имали тайно оръжие: Иолит. На викингските мореплаватели, използвали тънките парченца иолит като първите в света поляризационни филтри. Гледайки през иолита, като през обектив, те са били в състояние да определят точната позиция на слънцето и така да се придвижват безопасно до Новия свят и обратно. Свойството, което направило Иолита толкова ценен за викингите се нарича „плеохроизъм“. Иолитът отразява различни цветове от различните посоки на кристала.

Името иолит е комбинация от гръцките думи за теменужка и камък и съответно може да бъде разтълкувано като "камък с цвят на теменужка". Благодарение на своя наситен син цвят иолитът получава името "фалшив сапфир", тъй като с негова помощ често се имитира този по-скъп камък.

Иолитът се свързва с третото око и с коронната чакра. Смята се, че помага при медитация и подпомага духовното израстване по своеобразен умерен начин.

Със своята твърдост от 7 - 7 1/2 по Моос иолитът е от скъпоценните камъни пригодни за ежедневно носене от гледна точка на устойчивост към надраскване. Иолит се добива в Индия, Шри Ланка, Мозамбик, Зимбабве и Бразилия.

Твърди се, че е могъщ "шамански" камък и помага за подсилване на виденията.

Иолитът балансира мъжките и женските страни на характера и носи хармония. Той учи човека сам да отговаря за собствената си съдба и собственото си щастие, и с това помага за преодоляване на зависимостта в отношенията. Иолитът помага за възстановяване на баланса и се препоръчва на хора, които страдат от загуба на ориентация, липса на мотивация, хронична дезорганизация и неспособност за концентрация. Той укрепва решимостта за поемане на отговорност и носенето й до края, осигурява увереност и устойчивост в неблагоприятни ситуации. Той е чудесен помощник за тези, които имат дългове и които искат да се научат, как да управляват финанси.

Иолитът е много полезен, когато се занимавате със зависимости, включително алкохолизъм. Той подпомага детоксикацията, както и поддържа трезвеността.

Иолитът се използва, за да лекува възпалено гърло, разширени вени и мехури, също така се вярва, че намалява главоболието и укрепва цялата система, т.е. укрепва здравето на всички нива.

Любопитно

Хризоберил Хризоберил

Хризоберил

Хризоберил, въпреки името си, не е свързан с Берил, което е силикат. Хризоберил е, в действителност окис. Има три вида хризоберил: златист, жълто-зелен, който често се фасетира; копринено жълт, известен и като котешко ок...

Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.